onsdag, juli 12, 2006

Det är något visst med det engelska


Okej, så länge varade min inriktning på nykterhet. Söndag, måndag, tisdag, onsdag. Närmare bestämt fram till dess att jag i dag kunde hämta ut min beställda flaska Pimms på systemet på Odengatan. Ingen drink är mer sommar, mer avslappning, mer je ne sais quoi av lantadel, british excentricity, benvita kläder, klänning och gummistövlar. Om Pimms är pophöger eller popvänster eller bara plain snyggreaktionär vet jag inte riktigt, men åh så fantastiskt god den är. Och stilig. Med gurka! En gång blev jag underbart full på Pimms i gräset utanför en stuga i Sörmland med några goda vänner. Det var roligt. Jag blev tyvärr också uppäten levande av myggor där jag låg. Det var mindre roligt. Jag hade klänning men inte gummistövlar vid tillfället.

Men jag är ståndaktig (en del personer som känner mig kan nu skratta lagom högt och kärleksfullt tvivlande). Den ska inte öppnas förrän på fredag. Fem vita dagar i rad ska jag väl ändå klara. För att understryka min karaktärsfasthet har jag inte köpt hem vare sig gurka eller något att blanda med. Okej, jag inser att det kanske bör ses som exakt motsatsen på karaktär. Så är det ibland.

Tycker ni förresten att den blir bättre på Ginger Ale eller sockerdricka? Det finns olika skolor. Jag uppskattar båda varianterna. På fredag på gården i skuggan bredvid min fina kruka med tyvärr lätt soltorkade violer kan jag genomföra en provning.

Ps.Jag inser att jag verkligen snart är botad från min post-Almedalen-folkskygghet när jag läser Gustavs fina inlägg och blir frustande entusiastisk över alla möjligheter Stockholmssommaren bjuder. Vi ses där ute!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Klart bäst på sockerdricka. Trodde jag var ensam om att dricka Pimms :) Tur att man har ett jobb som tar en till England då och då så man kan fylla på!

~Popoffer~ sa...

Det är tur att du är hemma nu så jag kan fortsätta knarka din blogg. Du skriver så jag dånar. =)

Alice Ayres sa...

man kanske borde satsa på att bli lite spritfetischist. billiga ölflak i alla ära men den bild du målar upp av Pimms är en värld jag gärna kalasar i.

Anonym sa...

Det är något extra visst med att hinka Gin&Tonic (groggens motsvarighet till kokain) medan man sjunger med till Rockn'roll Star med spända läppar!!!!!

Anonym sa...

guuud alla längtar efter helgen! jag ska smygstarta redan idag!

dan s. sa...

Har du provat att shotta? Smakar lite som barnkalasfernet.

Anonym sa...

Sockerdricka plus att gurka i e fantastiskt! Det serverade vi alltid i vår bar i London...it rocks!

Storan´s uteservering i Göteborg säljer kannor med Pimms...kanon drink på ett kanonställe!!!

Anonym sa...

Ginger ale? NEJ! Men om du med sockerdricka menar 7 Up, så är det korrekt (Sprite går absolut inte lika bra, det måste vara 7 Up - glöm aldrig det!)

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Och i dag är det dags! Hoho. Man är sällan så nöjd med sina nyktra perioder som när man precis ska avsluta dem.