måndag, juli 03, 2006

Fåniga brott

Jag måste säga det igen. Silly Crimes är så sjukt jävla bra. TTA är så sjukt jävla bra. Fortfarande. Därför, och för att det är två vanliga killar som förmodligen verkligen behöver pengarna, tycker jag att ni ska köpa hela New Waves också. Den kostar 49 kronor, och är verkligen värd det.

Ps. Ja, jag har nog i praktiken precis en så pinsamt hemmasnickrat moralistisk syn på immateriellt ägande. Bortsett från de filosofiska resonemangen som Rasmus och Nicklas sköter så mycket bättre än jag. Det är samma sak som att jag inte beställer recensionsex på unga fattiga svenska författares romaner heller, trots att jag kan, utan köper dem för egna pengar. I hardcover, märk väl.

19 kommentarer:

D.D. sa...

I fallet TTA går allting rakt upp i näsan.

Inte för att det är något fel med det. Rojret jär ladet, som man säger på ön jag härstammar ifrån.

Anonym sa...

Snackar vi tupida och långsökta brott så slår verkligen CSI allt. En gång hade de en dvärg som mördats på en dvärgkonferens. :-)


En annan höjdare var den danska polisfilm där en dirigent med s/m-böjelser drivit sina sexlekar alldeles för långt. Att spela Beethoven i jobbet hade gjort honom gravt lomhörd, och därför uppfattade han inte sin partners "safe word", utan åtalades för misshandel och våldtäkt av hennes make.

Karl sa...

For the sake of the argument, måste man vara för immateriellt ägande för att betala för skivor/böcker/filmer som man tycker om . eller be om ursäkt för att man gör det?

Anonym sa...

ursäkta men varför skulle du beställa recensionsex av unga svenska författares romaner? Är det kutym på bland frilansare på tidningar att frpån förlagen beställa resensionsexemplar av böcker som man inte recenserar?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Förlåt, jag uttryckte mig otydligt. Jag ville bara förklara diskrepansen mellan att jag lägger ut låten och samtidigt uppmanar er att betala för den.

Och när det gäller recensionsexemplar så är det väldigt vanligt att man beställer fler böcker än vad man till sist ändå skriver om. Man kan ha vaga idéer om något tema, någon tanke om att skriva som inte blir av osv. Detta plus att det ofta ligger extra exemplar av massor av grejer uppe på redaktionerna. Jag menade nog mest att jag personligen aktivt väljer att köpa unga svenska författares böcker i hardcover-utgåva trots att jag kanske skriver något om dem och i vissa fall i kontrast till att vänta tills de kommer i pocket.

Anonym sa...

Det enda pinsamma är väl hur en medelålders kvinna försöker verka cool genom att låtsas gilla ungdomarnas musik. Fattar du inte att dom måste hitta på något nytt nu när liberala pärlhalsbandskvinnor tycker deras musik är "sjukt jävla bra"?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

hoho. Jo, det förstår jag verkligen!

Nils sa...

Är TTA ungdomars musik?

För mig framstår de som ett typiskt band som tilltalar reklamare i trettioårsåldern.

Anonym sa...

Halvgamla journalister - och Göran P - borde digga G'n'R och deras kommande "Cinese Democracy".

"Bästa stället för en gammal spegel är i hotellswimmingpoolen..."

Staffan B sa...

TTA låter som Bananarama, jösses. Eller China Crisis eller nåt annat tidigt åttiotal.

John Lydon sa 1977 att alla över tjugofem var gamla skitiga lik, nu känns det som att alla UNDER tjugofem är typ nåt sånt.

Okej, inte alla: Men varför gör folk musik som låter som nåt som redan är gjort så mycket bättre eftersom första gången alltid är så mycket bättre?

Kom igen. Surprise me.

D.D. sa...

Lita aldrig på någon under 30.

Anonym sa...

staffan: även ett b-band som china crisis var ju mkt bättre än TTA.

TTA är verkligen epigonernas epigoner.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Hur många över 30 tycker du att man ska lita på då?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Förresten är det extremt fånigt att folk fortfarande skriver romaner. Känns inte det oerhört 1800-tal? Varför skriva något som liknar det som redan är gjort när första gången alltid är så mycket bättre?

Anonym sa...

Isobel: tihi tihi :D

TTA = Hammarbyligisternas favoriter: http://www.sthlm-sodra.com/content/recensioner.php?sida=toughalliance

Kram
Redaktörn

Staffan B sa...

Analogin med romaner håller väl inte riktigt. Det var ju inte det faktum att folk GÖR musik jag klagade på, det var det faktum att det ofta är så derivativt (mitt nya favoritord) jag lyfte fram.

Och förresten: Ja, folk skriver alldeles för många romaner som redan har skrivits. Och detta sagt så väger jag in den personliga unika erfarenheten och alla människors unika berättelse. Jag tror att alla människor har ett eget personligt ansvar att bidra med ett litet personligt strå till förnyelsen. Tyvärr så finns det alldeles för många härmapor just när det gäller musik, och alldeles för många "kritiker" som inte är kritiker utan nåt annat, fyll i själva.

Själv så känner jag att jag upprepar mig precis hela tiden. Med denna längtan efter förnyelse.

D.D. sa...

Hm, egentligen borde man väl lita allra mest på folk över 80. Folk som står med ena benet i graven torde vara mindre benägna att luras för att vinna egna fördelar, dessutom har de ju domedagen att tänka på.

John Eje Thelin sa...

TTA:

Larvigt tuff attityd? Check
Inkompetens? Check
Antiintellektuellt? Check
Upprepande trallvänliga melodier? Check

De kan bli hur stora som helst.

Vi som uppskattar musik djupare än en vattenpuss söker oss däremot åt nåt annat håll.

Anonym sa...

http://www.sincerelyyours.se/video/yours0011.html