tisdag, juli 04, 2006

Avdelning det var bättre förr, eller i alla fall annorlunda

Underbar diskussion på lunchen. Tiden de pratar om är bara några tiotal år tillbaka. Ändå känns den som ett annat universum.

Någon gång på 70-talet skulle tidningen skriva en serie om hasch, men ingen hade några större egna erfarenheter. "Vi måste ju veta vad vi pratar om" sa de och ordnade provning på redaktionen. Mycket vetenskapligt. Olika sorter. En chef fick magblödning, en annan gick fnittrande omkring hela eftermiddagen och berättade att han inte kände någon effekt alls.

Ps. I dag dog Carl-Adam Nycop, 97 år gammal. Expressens grundare. Det är sånt som triggar nostalgin.

6 kommentarer:

Anonym sa...

namn! vi vill ha namn!

Anonym sa...

Ha ha ha! Underbart. Ja, alltså provningen, inte PS:et.

Anonym sa...

den lilla lokaltidningen jag började min bana på, där stod en automat med starköl kvar fram till 1980. å andra sidan är reportrarnas form därefter.

Anonym sa...

För att inte tala om den brittsiak undersökning som viade att våra föräldrar pumpar upp sina minnen av det hippa 60-talet. 12% uppgav sig ha träffat paul Mccartney och sådär hälften uppgav att de tagit mycket tripper från den tidens smörgåsbord - en av fyra svarade at "jag var för hög för att minnas sextiotalet". När undersökarna tittade närmare fick de fram att endast ett par procent ofta rökt på (hur fick de veta detta med någon säkerhet?)

Från den andra stora joy-thru-drugs-perioden i engelskt nöjesliv förklarede Shaun Ryder att "through most of the high moments of the Happy Mondays career I was heavily sedated by smack".

Anonym sa...

Ja Expressen har verkligen blivit sämre. Kan den bli sämre än den är idag? Den som lever får se...

Anonym sa...

Avdelningen drogprovare: Paul Simon var på besök i San Francisco våren 1966, en tid och plays där alla var höga som örnar, och bestämde sig för att bli av med sin LSD-oskuld. När en kille hejdar honom på gatan och frågar om han vill köpa litet tripper utbrister han alltså:

"It's great I should run into you, man! I always take some acid after breakfast, but now I'd just run out it seems..."