onsdag, juli 05, 2006

Blåblått i Berlin

Jag har varit mindre mot Tyskland det här mästerskapet än någonsin tidigare i mitt liv. Ändå tjöt jag förstås vid Grossos mål. Och jublade vid del Pieros. Den mannen har isvatten i ådrorna. Ibland är det rätt bra.

Nu vinner les bleus imorrn så får vi en blåblå final på söndag. Zidane mot Gattuso, Henry mot Cannavaro, Viera mot Pirlo. Å herregud. Jag fattar inte allt tjatet om ett tråkigt VM. Den som inte har vett att uppskatta Zambrottas brytningar begriper inget om det här spelet.

Ps. Nu åker jag till Gotland. Vi får se om det bloggas så vilt därifrån.

Ps 2. I dag hade jag förresten en text i tidningen om religiösa friskolor.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att Italiensk fotboll är oerhört irriterande? Ett gäng macho-sprättar som inte är sena att ge ett tjuvnyp eller en armbåge, men om någon andas lite hårt på dem ligger dom genast på marken och skriker som småbarn för att sekunden senare springa för fullt som om inget hänt.

Tyskarna må vara ganska tråkiga att se på, men dom är inga "drama-queens" i alla fall.

Anonym sa...

Cannavaro då, Fucking Cannavaro. Som en dålig förälskning i tonåren igår med enbart tårar och hatkärlek till denna Juve/Chelseaspelare. Romanista alla andra dagar men jag grät fan i soffan igår över hans brytningar lågt och högt i planen.

/Redaktörn

Anonym sa...

håller helt med my team lost early. och kan folk sluta med sin jävla tysk-rasism nån gång, det är hemskt uttröttande.

Anonym sa...

Är det fräschare med italien-rasism tycker du?

Anonym sa...

men det finns ingen italien-rasism på det sätt som det finns tyskland-rasism, vilket din fråga på ett sorgligt tydligt sätt illustrerar.

Anonym sa...

Jag tycker nog att my team lost earlys inlägg är ett utmärkt exempel på den klassiska italien-rasismen som är så vanlig bland svenskar som bara lärt sig uppskatta brittiskt hjärndöd karlakarl-fotboll.

Anonym sa...

Angående texten i Expressen, så tycker jag att vare sig religiösa friskolor eller sådana som Waldorfpedagogik är särskilt lyckat. Indoktrinering är aldrig bra.

Anonym sa...

Cannavaro, indeed. Vilken spelare! Sen var ju målen mot Tyskland rätt snygga också.

Översättarhelena sa...

På tal om att vara mer eller mindre emot Tyskland, så diskuterade jag just det med en dansk kompis. Han berättade att danskarna är rätt ligeglade över hur det går för Danmark i olika idrottssammanhang. Huvudsaken är att det går dåligt för Tyskland. I ett VM som detta, där Danmark inte ens är med, så ser de det som huvudpoängen att Tyskland får så mycket stryk som möjligt.

Anonym sa...

Att Zizou i ett avgörande ögonblick åkte på tillmälet terrorist är - ifall sant - VM:s mest sorgligt talande episod.