onsdag, juli 12, 2006

Läs

Ulrika Kärnborg i DN.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en kort kommentar om den på Pressylta idag (längst ner)

Anonym sa...

Jag visualiserade mina igenkänningskänslor med en bild

Anonym sa...

Inte för att det har något med det egentliga ämnet att göra, men den där gamla grodhistorien är väl en myt. När det blir obehagligt varmt så blir det obehagligt varmt. För grodor likväl som för människor.

Anonym sa...

Hon missade ett av de mest vansinniga lagförslagen (som nu, lyckligtvis blivit betydligt urvattnat) nämligen the Legislative and Regulatory Reform Bill 2006 som ursprungligen skulle gjort att nästan all lagstiftning skulle kunna beslutas av enskilda ministrar utan att behöva gå genom parlamentet och att den enda parlamentariska kontrollen skulle varit att a) avsätta regeringen och tvinga fram nyval, b) att ta bort reformen genom enskilda parlamentarikers motioner.

Tråkigt men ganska typiskt att så få i Sverige fattat vilken typ av politiker som Blair är. Den svenska debatten är öht väldigt okunnig när det gäller utländsk politik, vänsterfolk utmålar revolutionärer som ngt slags godare socialliberaler och högerfolk har en ganska okritisk inställning till folk som annars betraktas som extremister.

Anonym sa...

Med tanke på hur tuffa tag och ettriga förolämpningar är en del av snacket i England verkar det helt vansinnigt med en antisocail-behaviour-paragraf.
BBC hade ett inslag i juni om en man som hotades av vräkning och flera års fängelse för att han uttryckt sig spetsigt om andra i kvarteret. Blairs förslag känns helt enkelt som klart "un-English activities"