lördag, juli 22, 2006

Ibland är det lite lättare

I går fyllde jag år. Om jag hade haft tid då, mellan kakbak och musikanläggningsriggande, hade jag kanske skrivit något om min allt besvärligare åldersångest. Att bli så gammal just när ens liv mest av allt liknar en scen i nån dålig actionfilm där den söta tjejen sitter i det lantligt ensliga huset med några rara barn och ett par hundar och man inte riktigt vet om tornadon eller rymdmonstret kommer hitta fram till dem, det är i sanning prövande.

Ångesten finns kvar förstås. Men i dag känns det inte så farligt ändå. Jag har så fantastiskt bra och vackra och snälla vänner och en chef som dansar som en gud och inte bangar ett nakenbad med Sveriges snyggaste sosse och jag fick åtta flaskor champagne och ett signerat idolfotografi av Thomas Bodström i paket och mina fyra kakor blev underbart goda och en för kvällen osannolikt stilig Björn af Kleen halsade whisky ur flaskan och alla sa att min klänning var fin och det var en sådan innerlig kärlek i luften där i Vintervikens trädgård att man kunde tro att det var fyrverkerier. Det är sånt som gör livets bördor lättare att bära.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!

Gustav, pushing 40.

diana lia sa...

Grattis! Får man fråga hur mycket du fyllde?

Widde sa...

Men varför har du inte sagt något kvinna?
Då hade jag skickat 10 000 röda rosor och ett kort med en kärleksförklaring.
Grattis!!

Anonym sa...

grattis!

ju äldre man blir desto finare födelsedagskalas ska man ha!

Anonym sa...

Det är skönt att bli äldre. Jag lovar!

Crister, 45

Eric Goesta Rosén sa...

De varmaste av gratulationer! Låter som att du hade en fin födelsedag.

Redaktör Slätt sa...

Här missade man tydligen något heeeeeeelt och hållet. Jag är besviken på mig själv och mina grundläggande researchkunskaper. Det där med PUL sätter stopp för att hålla koll ens på vänner som fyller år, om man nu då inte skriver på papper, men ja...

KRAM!

D.D. sa...

Åtta flaskor champagne? När jag fyllde 30 fick jag en flaska Rosita (säkert någon sorts statement mot mig som fenomen).

Grattis!

Anonym sa...

den ytliga människans falska ideal (om tex skönhet och ungdom) kommer att kollidera med ditt 'sanna' jag och då uppstår ångest.
Lev i det livsskede du är i och du skall se att du blir lycklig.

Anonym sa...

Guuud vad ohyfsat att halsa direkt ur flaskan! Men han går väl på gymnasiet också som någon skrev här?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Tack alla som är snälla! Ni som inte är det borde ta itu med er ångest i stället för att rikta den mot okända människor. Fester där ingen halsar whisky i babyblå babymanchester är inga riktiga fester. (eller i alla fall är de oändligt mycket sämre).

Jag fyllde förresten 30. Och min åldersångest har absolut ingenting med utseende att göra.

Anonym sa...

Jag försöker också vara snäll, men mitt inlägg kanske mer berörde din text om att öppna sig.
Vad har du för åldersångest då som inte har med utseende att göra? Utseendet är trots allt det enda som blir försämrat med åldern (iofs är även det en missuppfattning då skönhet är något subjektivt som endast återfinns i betraktarens öga).
Utseendet förändras är en korrekt beskrivning. Ofta till det bättre om man även tar hänsyn till en människas andra kvalitéer än hudens elasticitet. Lycka är tex något väldigt skönt att betrakta.