måndag, juli 24, 2006

Kanske världens bästa kombination

I går drack jag upp en av fölseflaskorna. Lanson Rosé. Den kommer med en fin rosa kroppsstrumpa som håller flaskan kall vid picknick-bruk. Bara en sån sak. Den har en underbar lite laxrosa färg och smakar som syrlig fruktsallad toppad med små flagor av bittermandel. Som alltid är berusningen på riktig champagne överlägsen alla andra varianter. Man får till exempel hemskt trevliga bubblor bakom ögonen.

Jag brukar bli yster och pratglad av champagne, men den här gav en lugnare, vilsammare känsla. Jag blev glad men stillsam. Det kan alltså finnas THC i den.

Till bubblet åt jag sittande i sängen hemgjord pizza med tonfisk, kapris, körsbärstomater och mozzarella. Det är viktigt att ha surdeg i pizzadegen och köpa italiensk fintonfisk i glasburk (finns till ett bra pris på Prisextra). Samt ha undervärme i ugnen för knaprig botten. Allt detta uppfylldes i går. Fantastiskt.

Och kombinationen av mat och vin sen! A match made in heaven if ever there was one.

3 kommentarer:

nb sa...

pizzaporr :)

Karl sa...

Ugh, fisk :-/

Har du jäst i pizzadegen också och hur länge får den jäsa i så fall om surdegen skall ha någon effekt?

Anonym sa...

Det låter som en idealisk pizza, trots att jag inte är någon stor tonfiskanhängare själv. Det är ju förvisso skillnad på tonfisk och tonfisk också.