tisdag, februari 27, 2007

Dikt och verklighet

Niklas Rislund bevakar för Dagens Medias räkning sin egen begäran om prövningstillstånd hos HD (och kallar blygsamt sig själv för "stjärnreporter"). Ungefär som om Niklas Svensson skulle blogga från sin egen rättegång.

(Tack Richard!)

8 kommentarer:

deeped sa...

Niclas R stavar med c. Själv funderar jag på att byta förnamn för att inte sammanblandas med Svensson och Rislund...

Jessica sa...

Dagens Medias redaktör ser ingen intressekonflikt i det. De var liksom lite kort om folk och han hade ju ja, unik inblick i fallet (!). Man tar sig för pannan och så behöver man aldrig fundera på trovärdighet i samband med Dagens media igen.

Redaktör Slätt sa...

& nu växer den här soppan ännu mer. Nu går chefredaktören ut och försvarar publiceringen med motiveringen (min omskrivning):

"Asch, vi ville bara se hur reaktionen blev. hö hö hö."

Åh, känner för lite slentrianhat bara sådär nu.

Anonym sa...

hm, avsett vad jag anser om den sk. f.d. stjärnreportern är det nog inte han som skrivit ingressen... och det andra är väl mest att betrakta som ett kortare referat som vem som helst kunnat skriva. Och hade jag varit Rislund hade jag inte ... äh, jag hade inte gjort många saker ;)

Tycker nog mest att chefredaktören verkar lite patetisk och något fånig.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Fast Niclas (ursäkta felstavningen) text är ju inget referat:

"Niclas Rislund uppgav sitt riktiga namn, som han är ensam om, och sitt mobilnummer som var registrerat på Expressen.

Trots det kom hovrätten till slutsatsen att han velat ge sken av att vara polis."

Hävdar alltså Rislund själv. Och ger sken i sin text av att detta är ett etablerat faktum, när det i själva verket är just vad rätten inte trott på.

~Popoffer~ sa...

Jag funderar på om inte jag också ska börja kalla mig för stjärnreporter. Det borde ju räcka med att jag i mina djuplodande reportagepå bloggen om HM-kappor använder *stjärnor* på detta vis. =)

~Popoffer~ sa...

Jag insåg själv att det där var ett grammatiskt mycket tveksamt formulerat inlägg. Ungefär som Rislunds artikel.

Anonym sa...

Isobel, jo du har alldeles rätt. Jag insåg det senare, det skulle ju behövas skrivas "Rislund hävdade att han uppgav sitt riktiga namn" vilket var den saken som rätten inte trodde på. Mitt misstag.