fredag, februari 09, 2007

Grabbar?

Det är med bedrövelse jag läser hos Elin att klassiska sunkhaket Lion bar har stängt. Jag tröstar mig med att i dess ställe Grabbarnas snart öppnar. Elin har vissa invändningar mot namnet, men jag tror att hennes oro härör sig från ren begreppsförvirring. Åtminstone har jag svårt att tolka namnet i strikta maskulinitetstermer (och bortse nu från Mendel-Enk ett ögonblick) snarare än som ett lockrop till killar som vill slåss i grusgropar, men som också kan förbrödras över fulöl och järnglas. Vackert. Birgit Friggebo skulle kunna stämma upp en sång.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Här finns mer info, så slipper ni spekulera. Det öppnade förra helgen. Stammisarna kallade de nya ägarna för "grabbarna" och eftersom det finns ett bar i grabbar så kändes det fräscht. Heh. Så mycket filosofi var det bakom det namnet. http://www.alltomstockholm.se/StockholmsArtikel.aspx?bid=990037&ct=9&kid=1

Joel Malmqvist sa...

Fridhemsplan blir aldrig var det var. Eller så.

d.o sa...

haha. Jag har en känsla av att när man kliver in på "grabbarna" så finns det en skylt där som förklarar att :

"Om det är första gången du besöker Grabbarna - Då måste du slåss.."

Skulle de vara namnfinurliga med ordet "bar" borde de hetar Bar- Överkropp eller varför inte Pub -"Erteten".
Annars är ju hårsalonger de som har patent på finurliga namn i bästa Oldsberg-stil.

gudmundson sa...

Sorgligt. Jag hade fått höra att det var Fridhem som skulle bli grabbarna, och det hade ju också varit trist, men inte så här illa.

There goes the neighbourhood.

Staffan B sa...

Det är ett jävla skitnamn på en krog, skönhetsrådet borde ha invändningar... eh javisstja. Men Lion Bar finns kvar här på Sveavägen. Byter de namn ska jag kasta sten på skylten. Jag kan göra det samtidigt som jag kastar sten på porrbilarna.