torsdag, februari 08, 2007

Matnörderi

Det var alltså det där med oväntade uppdragsgivare. För inte hade jag någonsin väntat mig att DN På Stan skulle höra av sig och fråga om jag ville skriva för dem. Jag har ju inte direkt hållit inne med min kritik. Men Elin Sandström ringde och uppdraget att skriva om Stockholms saluhallar var så roligt att jag förstås inte övervägde att tacka nej. Särskilt inte när hon tycktes helt obekymrad om min skeptiska inställning till hennes produkt. "Då får väl du hjälpa till att göra den bättre."

Det får vi allt se om jag lyckades med. Men läs gärna min text i alla fall.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Så det var du som skrev den artikeln? Jag läste den med stort nöje på tunnelbanan imorse. Saluhallar är underbara, jag är svag för den i Göteborg. I stockholm gillar jag alla tre hallar du skriver om, de har olika karaktär precis som du skriver, men måste jag välja någon favorit så får det nog bli söderhallen.

Anonym sa...

Min dag blev genast lite bättre. Tack.
/Andreas

Anonym sa...

Linus. s Det finns fler än en saulhall i göteborg

Xtian sa...

Jättebra skrivet.
/Redaktionen

Lisa sa...

Suberbt!

Anonym sa...

Lysande. Man blev riktigt hungrig. Men jag måste bara, som den besservitter jag är, påpeka att det går att handla bröd. I alla fall i min favorit Hötorgshallen.

//S

Anonym sa...

allt detta "jag" "jag" "jag" hade ju givetvis en skicklig skribent undvikit.
direkt underhållande blir det annars först i slutet, då det plötsligt dyker upp två bylines under "min text".

Anonym sa...

Sören cyklar. Förmodligen fyrtiotalist.

d.o sa...

Nu är ju inte jag den smartaste killen i kvarteret, men min gissning är att det andra namnet som dyker upp vid bylinen är namnet på fotografen..

En bra text oavsett. Blev genast lite hungrig.

Annamaria och Andrea sa...

Jättebra text! Jag tycker många har svårt att förmedla det lustfyllda med mat och matmiljöer utan att det blir Mitt Livs Novell fast mat liksom. Du lyckades bra!

Bra val att ta in lite nya skribenter till På Stan. Förstår inte hur det kan finnas så extremt lite matnyttigt och intressant att läsa i den största morgontidningens fredags (torsdags) bilaga. Kan väl kanske bero på att man från huvudkontorets håll inte väljer att satsa på den heller vad vet jag. Det upplever jag iaf på UNT vars fredagsbilaga jag skriver för.

Björn sa...

Riktigt bra skrivet. Tack!

Anonym sa...

Mat är ju skitsvårt att skriva om. Helt bra skrivet dock! Men man borde bojkotta På Stan. Det har blivit en skitbilaga. Och jag jobbar ändå i samma hus. Och på samma våning. Men den är skit.

Anonym sa...

Sören: Nej. Och nej.

Jonas Bergroth sa...

Åh vad fint. Du får mina stående ovationer för den här texten. Lysande, varken mer eller mindre.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Tack, å vad rara ni är! Sören å sin sida påminner mig nostalgiskt om min tid på DN när man nästan oavsett vad man skrev fick mail från äldre herrar som förklarade att "Om lilla du hade begripit något av det här skulle du förstå att x eller y är helt vansinnigt/komplett självklart".

Det blev fina bilder också! Mycket roligt.

eff sa...

Så jävla hungrig jag blev nu då.

Anonym sa...

Måste instämma i hyllningkören. Isobel är inte bara en av sveriges bästa ledarskribenter, hon en av de bästa matskribenterna därtill. Gillar särskillt den amerikanska stilen på artikeln. DN brukar inte publicera sådant som skulle kunna ha återfunnits i the Atlantic Monthly men denna gång gör man ett undantag.

Ali Esbati sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ali Esbati sa...

Väldigt fint skriven artikel. Nästan så man får panik över hur mycket viktigt i livet som man låtit gå förlorat alla de dagar man inte varit på saluhall.

Fast ansatsen till klassanalys känns lite ofärdig ;-)

Jessica sa...

Jättebra skrivet!!! I sådana här stunder ångrar jag att jag inte bor i Stockholm längre :).

Anonym sa...

jotack. med snart sju år som vegetarian var detta en av de värre prövningarna hittills. tur att man äter fisk.