söndag, februari 25, 2007

Representativitet

Då jag halvhjärtat letar efter en större lägenhet kollar jag ibland bostadsannonser. Att de innehåller en alldeles särskild prosa behöver man inte kunna stava till representativa detaljer för att se, men ibland blir syftningarna ändå lite oklara. Som apropå en lägenhet på Industrigatan som jag tittade på:

"Det eftertraktade området har ett fantastiskt urval av butiker, banker, caféer och restauranger." säger mäklaren.

Alltså, lägenheten verkar jättefin, och jag har inget emot Kungsholmen, men vilket fantastiskt urval av restuaranger och caféer menar de? Jag kan komma på ett antal schysta etablissemang: Dovas, Fridhem, Teodoras, f d Lion bar, numera Grabbarnas, Biljardpalatset mm, men bara för att jag gillar sunkställen känns det inte som självklart att man gör det i mäklarprosa. Det är svårt att föreställa sig något som känns mindre homestageat än, tja, Fridhem.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Fantastiskt urval av banker, va. Hur ofta springer man pa banken egentligen?

Anonym sa...

AG 925? La Famiglia? Lady & Lufsen? Muhahaha...

Anonym sa...

Jag tycker om Ståkkolm. Är i huvfudstaden ofta. Men. Är det inte att bli blåst att betala dessa summor för en lägenhet. Även då på Kungsholmen. Det är ju faktiskt bara en lägenhet.

Malmö är på väg att gå samma öde tillmötes.

Anonym sa...

Området har ju inte heller ett "urval" av butiker, banker etc. Mäklarfirman kan göra vilka urval de vill i sin presentation, men området HAR faktiskt de butiker, banker, caféer och resauranger som det har.

Staffan sa...

Jag skulle även vilja nämna Västermalmsgallerian och McDonalds.

Anonym sa...

Viper room, finns det kvar?

Eric Goesta Rosén sa...

Själv skulle jag aldrig köpa lägenhet om den inte, som här, ligger nära en riktigt bra bank.

Anonym sa...

Bankcheferna skrattar hela vägen hem till 5-rumslägenheten.