tisdag, februari 06, 2007

Mer isobel

I dag skriver jag om hur borgarna riskerar att schabbla bort den emanciperande kraften i ökat egnahemsägande genom att främst sälja ut undervärderade innerstadslägenheter till den redan välbeställda medelklassen.

2 kommentarer:

Tomas Melin sa...

Grejen är att det för väldigt många skulle bli en galen förlustaffär att "köpa loss" sin lägenhet, annat än av sentimentala orsaker. Många lägenheter är helt enkelt otroligt gamla och eftersatta, vilket tillsammans med det inte så attraktiva läget gör dem näst intill värdelösa. Jag vet lägenheter som skulle vara en förlustaffär även om de erbjöds gratis.

Ska allmännyttan säljas ut måste det vara med garantier om underhåll, eller rejäl upprustning innan försäljningen. Annars lockar man redan ekonomiskt utsatta personer in i ännu större ekonomiska bekymmer.

Anonym sa...

Jag gillade din artikel i Expressen, men tänker att drivkraften att sälja ut nog mycket är att några vill tjäna pengar. Tyvärr. Det visar sig menar jag i detaljerna, i vad som faktiskt händer.

Men även jag, en smula till vänster om dig (kanske en ganska stor sådan) tycker att det finns något positivt i att kunna påverka sitt boende. Bostadsrätt fastnar jag för. Men just nu känns det som om något håller på att gå snett där jag bor. För att en del vill tjäna pengar på sitt boende tänker jag då. Elakt. Jag vet egentligen inte vad som är fel där just nu, bara att något kortsiktigt håller på att smyga sig in. Destruktivt.