lördag, februari 03, 2007

Jack with one eye

Jag står nästan inte ut med denna förväntan. I min hand håller jag en box med episoderna 8 till 18 av Twin Peaks. Exakt, den andra säsongen har äntligen änligen äntligen släppts på DVD* och jag äger den. Jag har hittills blott haft den på inspelade VHS samt nedladdad i halvkass kvalitet på spanska. Jag vet, jag begriper vilken nörd det gör mig till.

Min glädje har nästan inga gränser. Som av en händelse köpte jag dessutom nästan ett par svartvita brogues i förra veckan, som tagna från Audrey Hornes näpna fötter. Förbered er på mycket körsbärspajer, servitrisuniformer och hemliga dagböcker framöver.

* Det som släppts är alltså bara första delen av säsong 2, fram till episod 18 i vilket Andrew Packard dyker upp levande, David Duchovny som den transexuella DEA-agenten Denise utreder Dale Coopers agerande och Nadine Hurley blir ihop med Mike Nelson.

11 kommentarer:

Mård sa...

Åh, min jobbnatt är räddad! Ska snarast införskaffa mitt livs första (och andra) dvd-box. Twin peaks har storheten att bara bli mer och mer oemotståndlig ju längre tiden går.

Thomas F sa...

TP kanske eventuellt avnjuts bäst med David Lynch signature coffee!?! http://ecomm.davidlynch.com/catalog/coffee.php

Ludwig Tr sa...

Hoho, jag har typ nio kilo moreller som ligger och skräpar i min kyl. När jag har gjort slut på dem så är jag mästare på att baka körsbärspajer.

Jessica sa...

Man utvecklar udda fäblesser till höger och vänster. Själv har jag fastnat i deckar-teveserier, star trek och de tidigaste säsongerna av the x-files (apropå duchovny). Jag vet alldeles för mycket om mord nu ;) (och signaturmelodin till The twilight zone spelar i bakgrunden ;) ).

Anonym sa...

Äntligen! Jag hade gett upp hoppet och slutat att googla på säsong två för flera år sedan.

Jag är entusiastisk redan, tack för tipset!

/Andreas

Anonym sa...

Jag tackar också för tipset...har väntat så...men som vätar på nått gott...

Anonym sa...

Av nån anledning började jag rysa när jag läste detta inlägg. Jag älskar Twin Peaks! :-)

Börjar bli dags att slänga de gamla vidoebanden nu samt att planera för ett nytt Twin Peaks-dygn. Vi hade nämligen ett sådant för en herrans massa år sedan då vi började klockan nio på morgonen och såg alla avsnitt i ett sträck.

Jacob sa...

Twin Peaks har främst att göra kamratskap på jobbet: http://autobiograf.blogspot.com/

Johan B sa...

Om man nu tillhör en något mer olaglig skara så finns ju alla avsnitt att laddda ned på Pirate Bay. Vilket jag gjort, och njutit av. Åtminstone första säsongen. Nu väntar det vackra absurda.

Anonym sa...

ahh! TP är tidlöst. dr jacoby dominera!
Har en kompis som åå fyllan roar sig med att skickar massa tp-samplingar på mobilen..kan vara rää knäckande att 4.35 vakna upp och höra - "this is garmonbozia" baklänges av en dvärg..at the black lodge.

Frida sa...

jepp, twin peaks är bra men inte lika bra som på 90-talet. den oväntade, obehagliga stämning man upplevde första gången blir inte riktigt densamma andra gången...