måndag, augusti 29, 2005

Skulden är min livsluft

Ett tecken på att skulden får ta lite för stor plats i mitt liv är att jag oroar mig över att ni tycker att jag är tråkig nu när jag inte skriver sömnlösa ångestinlägg varje natt längre. "Du måste underhålla dem, Isobel, ditt liv är deras fiktion." När jag nu mår jag lite bättre och tänker på andra saker också är mina femton minuter över. Jag vet inte hur stor underhållningspotential mitt vanliga liv har. Läsarantalet mångdubblas i alla fall de där gångerna jag gråter rakt ut i natten.

Det här är första gången på tre år, minus de fem månaderna när jag var gravid med Stella, som jag inte har en hård otäck punkt alldeles ovanför naveln just den här veckan. Eller inte. För en månad sedan hade jag inga onda föraningar. Då trodde jag i stället. Troskyldig optimism må vara en attraktiv hållning politiskt, men privat kan den vara förödande.

Nu vill jag inte längre. Jag orkar inte vilja längre, har en paus från drömmarna och längtan och ångesten över att när som helst få reda på att det inte gick den här månaden heller. Och den som inte vill lika mycket blir heller inte lika sårad av att misslyckas. De sänkta förväntningarnas varma omfamning. Jag vilar nog där ett tag.

12 kommentarer:

deep|ed sa...

För min del så gör det mig glad. Jag slutar inte läsa dig ens om du skriver kakrecept... :)

emla sa...

Allt det du skriver är både fängslande och intressant. Även vardag och allt som hör den till.

marque sa...

ditt vanliga liv är utmärkt, särskilt dina funderingar kring fotboll förgyller vardagen.

Isobel sa...

Ni är för snälla. Men har ni inte märkt körsbärspajsdiskussionen nedan? Det är bara en tidsfråga innan det kommer recept.

Jo'na&An'li sa...

Hopp är förödande.

Anna sa...

Njut av pausen! Vila. Vi läser.

deep|ed sa...

Vi överlever din körsbärspaj också. Kära nån - vi överlever Skugges barns rännor, hennes eviga pajrecept och städmanier... :)

Lisa sa...

Mutter, mutter. Ni slipper kanske körsbärspajen. De enda körsbär som jag hittils ansett värda min vidare uppmärksamhet kostade 180 kr kilot. Om jag inte hittar billigare värdiga pajdeltagare på Bondens marknad blir det inget!

Isobel sa...

Vilken bondens går du på Lisa och när då? Och jag vill absolut ha recept!

Lisa sa...

Bondens på Katarina Bangata ca 11.00. Dejt? Har ev med man och två bedårande bonusbarn. Har tyvärr inga egna.

Isobel sa...

Å, bloggen är fantastisk! jag måste fråga mannen om han orkar gå upp så tidigt en lördag, men isåfall gärna!

Lisa sa...

Oki! Jag håller utkik. Du kan annars mejla på forare (kanelbulle) bahnhof.se