lördag, mars 07, 2009

Min hjärna är din

Dagens text (och ja, jag inser att jag måste börja skriva om nåt annat än internet snart)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska du absolut göra, men dagens text var mycket bra.

Anonym sa...

Bra att du för ut tankar om distribuerade hjärnan och smittor. keep up the good work!

Patrik sa...

tycker du lyckades bra, både nytt och begripligt

Jessica sa...

Håller med.
DNs "artikel" är underlig. Jag kan inte låta bli att undra hur man formulerade tesen eller kom på att skriva den.

Anonym sa...

Mycket vackert!

Anonym sa...

Du, Isobel?

Jävligt bra text. Jag ser inte varför du skulle byta ämne, när det är högaktuellt, och du dessutom gör det mycket bra.

"Man brukar tala om datavirus som något dåligt, men även de spännande idéerna fungerar som smittor som sprids mellan människor och muteras till något helt nytt."

...I min mening en förbannat bra sammanfattning av informationssamhällets viktigaste effekt, och något jag velat kunna sammanfatta så elegant. Vet inte om du tittat på ämnet memetik (ett sätt att applicera Darwin på idéer och information) något, annars föreslår jag att du tar en titt. Tänkvärt.


Hittade hit, tipsad av Deepedition, och lär hitta hit igen nu.

Håll stilen.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jodå, jag är bekant med memetiken. Och tack, alla.

Anonym sa...

Anade nästan det. ^^
Varsågod.

Allt om Alliansen sa...

När jag skrev mitt inlägg "Guide: bli fri från FRA på 5 minuter" http://foretagsammoderat.blogspot.com/2009/03/guide-bli-fri-fran-fra-pa-fem-minuter.html förstod jag att det skulle vara provocerande och att det skulle misstolkas medvetet eller omedvetet. Det skrevs halvt på allvar - halvt på skämt. Reaktionen blev närmast fanatisk. Många har uppfattat mitt inlägg som att jag vill att folk ska sluta tänka och acceptera allt vad en stat vill eller inte vill.

Inget kunde vara mer fel. Det är precis tvärtom!

Jag har hållit på med datorer sedan de kallades Vic 20, Vic 64, Amiga. Jag gick en kurs i Basic 1985! Jag har under hela mitt liv jobbat med datorer. Datorer och internet är en lika naturlig del av mig som att jag tar på mig kläder på morgonen - men jag tycker att debatten kring FRA har spårat ur helt. Vilken bild av FRA är närmast sanningen? Är det att FRA agerar som en "totalitära statskontroll" som övervakar varenda steg som vi medborgare tar eller är det ett FRA som fungerar som en digital tull som stoppar misstänkt trafik på väg in i Sverige? Är det ett FRA som nu kommer att missbrukas eller är det ett FRA missbrukades förr och att möjligheterna till det nu har minskat? Ingen vet med säkerhet svaret.

Svaret får vi om debatten lugnar ner sig - och då alla demoniseringar, demagogi och överdrifter rensats bort ur debatten. Svaret får vi då en åsikt inte bemöts med hot och påhopp.

Vi är inte riktigt där ännu så jag kommer därför att lägga ner allt debatterande om FRA, Ipred eller TPB tills debattklimatet lugnat ner sig.

Frid!

Anonym sa...

Åh dagens text var verkligen bra. Du skriver så bra!