onsdag, november 15, 2006

Leva i Orupa

I dag kommer Orups första skiva på sex år ut och plötsligt tycks någon ha svingat ett trollspö och den där Orup-vurmen man nyss hånades för är inne. Jätteinne. I somras upptäckte Natalia och jag på en badlunch att vi delade förtjusningen i denne fårat medelålders stockholmare. Till redaktör Slätts alltmer rynkade panna envisades vi med att tillsammans sjunga hela Jag blir hellre jagad av vargar på vägen upp till tidningen. När vi glatt fortsatte med "du kan ta min lamborghini" suckade han ljudligt. Han fattar bara inte. Anna Hellsten däremot, som ju fattar det här liksom allt annat som har med toner och sånt att göra, har en gång fått spontant tips av Orup om en bra abortklinik.

PS. Jag har inte hört nya plattan, men Natalia hävdar att den är jättebra. Jag litar på henne.

PS 2. Hösten 1989 var jag på en konsert med Orup i Ludvika ishall. Det var ett Rock Mot Rus-arrangemang. Jag var 13 och jag och min kompis Linda hade ägnat timmar åt att tupera vårt hempermanentade hår och måla oss med clearasilstift och svarta kajalpennor från Isadora. Han hade cowboy-hatt.

6 kommentarer:

karin sa...

jag blev lite nyförtjust i orup när jag läste om hans buffy-nördighet. i ondskan - tror jag -berättar han att han brukar få ljuga för sin familj om att han ser på olika filmer medan han egentligen ser om buffy, en gång till. sympatiskt.

Emma sa...

Vad roligt! Jag gick omkring och nynnade "det är bara regn hos mig å ja måste ha retat gudarnaaaa, måste gjort nåt feeel, för jag har bara regn hos mig" så sent som häromveckan.

Esso sa...

För att travestera Carl Johan De Geer: Jag minns Orupean songs. Men jag kände dem inte.

Vinlusen sa...

Orup kan vara ojämn på skiva men han är fantastiskt bra lajv. Konserten i Kungsan 2002 - det var något slags kulturfestival då tror jag med spontan allsång var precis så varmt folkligt något kan vara utan att jag blir ondsint elitistisk.

Moster Mysko sa...

Åååååh, Rock mot Rus! Själv kom jag bara iväg på Ratata. Och Tone Norum. Och ett otal diskon förstås. Rimligen något tidigare än 1989. Några killar i klassen ordnade alternativa arrangemang: Rus mot Synth.

Jonas sa...

Är du alltså från Ludvika?