måndag, november 13, 2006

Kom och köp konserverad gröt

De använder ett citat från min recension som säljtext för Joan Didion i Arenas nyhetsbrev! Det är roligt. Boken är ju vanvettigt bra och jag blev nöjd med min egen text också. Jag rekommenderade den dock som årets julklapp på Expressen förra året, så det kanske blir konstigt om jag gör det med den svenska utgåvan också. Men alla borde läsa den.

Andra som använt citat från mig som reklam: Offside, Tjuvlyssnat, Bon och Arena. Det är något med makten, och i den här sortens fall känner jag mig helt bekväm med den faktiskt, som gör dylik återanvändning av ens texter extra egosmekande.

Andra bra saker: Manushelvetet är nästan helt klart. Firma Leffler/Alvemark är visst ena jävlar på förhandlingar. Ben Harper gör dagens låt. Eller förresten hela höstens låt.

Dåliga saker: Manushelvetet är bara nästan klart. Det är mörkt som i graven. Jag vill helst bara dricka massor av sprit och titta på halvdåliga teveserier. Och det kan jag inte riktigt.

13 kommentarer:

Örjan sa...

Jag brukade älska din blogg. Tillhör inte en av dem som tycker att du måste vara deppig för att det ska vara läsvärt. JAg gläds åt att du verkar må bättre. Men på sistone har din blogg blivit allt mer svåruthärdlig. Det enda som finns här är hybris och skryt: Skryt om din mat, skryt om en singellista, skryt om din bok, skryt om att man använder dina recensioner i säljtexter, skryt om dina fettdepåer. Att må bra är inte samma sak som att lida av svårtartad hybris. Det är oändligt tröttsamt och detta är sista gången som jag besöker din verkstad. Tack för tiden som varit.

Anonym sa...

Jag håller inte alls med Örjan, jag är glad att du verkar må bra och det är inte skryt eller hybris utan bara sund stolthet och humor i dina inlägg! Och sluta för guds skull inte med recepten, jag blir jätteinspirerad av dem och vill genast laga. Bara så att du vet. Berätta om allt du gör bra, ta plats och ta emot ditt rättmätiga cred. Jag längtar efter boken för övrigt!
/Hanna

nyckfull.net sa...

Jag har knappt märkt av några ups and downs från dej, tycker bara du är så bra jämt! Glömde föresten att ge beröm för den här formuleringen som jag gått o tänkt på sen jag läste den:

"Frågan om jag kommer vara där kan bevaras med den där Dolly-vitsen om hur man sover när man har stora tuttar men också med det distinkta svar K skickade på min fråga om hon skulle med: "Ja!"

Åh guu, varför är jag så snäll och trevlig när jag själv mår som sämst? Det kanske bara är bra i och för sig.

sur gammal ungkarl i Rottne sa...

du har ju fan snott grejer av mig.

Isobel sa...

Örjan, jag är hemskt ledsen om du känner så, men jag upplever nog inte det mesta av det du påpekar som skryt. Maten skriver jag ju om för att den är så god, och för att jag vill dela med mig av recept, och Stureplanslistan tar jag verkligen inte på allvar! (Och ärligt, de flesta kvinnor där var mycket snyggare än jag. Mina fettdepåer må jag ha accepterat vid den här åldern, men enligt konventionella skönhetsnormer är de nog inte mycket att direkt skryta med heller....).

Däremot skryter jag om boken. Ja. Det är för att jag är så vansinnigt nöjd och stolt och lycklig över den. Om det är jobbigt för andra så är det förstås ledsamt, men jag känner verkligen så. Och jag skäms faktiskt inte alls över det.

Elin A sa...

Örjan är en jävla tönt med liten balle som inte pallar grymma brudar. Hans taktik att dölja mindervärdeskomplexet ska vara tillbakalutad kritik - ha ha! Jävla miniballar alltså. Kan de bara hålla käften.

I know det där med citatgrejen. Vafan jag är en jävel på att förhandla och därför, även om opinionsmaketn är skön, är det surt att inte få cash för det man nystat ur sig. Tidningar snor hela jävla vinklar av mig. Nacht affisch "Ingen är kåt" från min blogg, noveller (utan att fråga tog Bon rasket). Vafan det är klart att alla trendspottar unisont det är verkligen inte den grejen. Martin Gelin om post hiphop i senaste Rodeo, eeh, du kunde väl fan ha bjudit på lunchen grabben...

Robsten sa...

Dolly Parton vitsen kommer med största sannolikhet från en bok av Olof Svedelid, han skrev i en deckare "är turkar brunögda, sover Dolly Parton på rygg?", förövrigt blir Svedelids böcker allt sämre, liksom Mankells, jag har slutat läst dem båda två, Svedelid har trots allt det roliga språket och de kul vitsarna, men standarden är för låg numera.
Eeehhhh, massor med sprit Isobel? Jag har sett unga snygga tjejjer förvandlats till träskpaddor på två, tre år, inget jag kan rekomendera.

Isobel sa...

Jag är varken särskilt ung eller snygg. Eller förresten, efter ett par glas vin ser jag inte helt illa ut ändå. Efter att ha fått den här sortens förnumsiga påpekanden vill jag under alla omständigheter hellre vara en träskpadda. Min främsta anledning till att inte dricka massor av sprit är att jag tyvärr måste jobba också.

Ing sa...

Slå på autopiloten, skriv klart boken och var stolt som fasen när den kommer ut. Vi (nej Örjan, inte du) väntar på att få läsa !

-= Ella =- sa...

Vad pratar du om Isobel? Du är ju toksnygg! Och don't let Örjan get to you, han är bara bitter.

Emma sa...

Örjan: Hybris schmybris. Men herregud vilken tråkig kommentar.

Och Robsten: Är du möjligtvis i maskopi med strandraggarmannen som jobbar på Systembolaget vid Odenplan? Som sa "höhö, du kommer inte att se lika ung och oförstörd ut efter de där flaskorna höhö" och gav mig lust att halsa flaskorna ifråga där och då?

Manne sa...

Jag vet precis vem du menar. Sjukare bränna för man leta efter. Med vilken rätt fäller han sådana kommentarer? Hans egen hy är inte precis jättefin och snart bör han överväga överkamning. Tacka vet jag Maja på nämnda systembolag. Du vet den söta unga med stora mörka ögon. Hennes enormt kunniga tips! Jag var kär i henne. Det ruinerade mig eftersom jag fick för mig att jag var tvungen att manifestera min goda smak. Nu är jag kär i en annan och undvker nogsamt Odenplan.

Alkhol är i själva verket bra för utseendet. Bakfyllans välsignade tillstånd lägger ömsint ansiktsdragen till rätta.

Robsten, Örjan: Get outta here!

C

/M

Emma sa...

Manne: Min favorit är Tarantino-lookaliken med hakan och det trevliga leendet - han är grym! :) Maja har jag nog inte haft den äran att få handla av. Ska hålla ögonen öppna.