onsdag, maj 06, 2009

Jag tar inte denna prövning med jämnmod, det gör jag inte

Jag skulle kunna göra något av det faktum att en person som kallar mig korkad inte kan stava till cigarett, men jag ids inte. Felstavningar händer så lätt i vredesmod. Jag ser dock ingen som helst motsättning mellan att vara ödmjuk deltagare i ett samtal och emellanåt kalla saker vid deras rätta namn. Här kommer alltså dagens eventuellt mest lågpannade läsarkommentar (det finns iofs konkurrens i en av de andra trådarna så någon definitiv guldmedalj kan inte utdelas):

"imbecilla töntar!. så mycket för "ödmjuk deltagare i det där samtalet vi ibland kallar internet".

Nåväl. stod vid en bardisk i förra veckan och tjuvlyssnade på när pm nilsson och en man som jag är ganska säker på var björn wiman pratade om fildenings-debatten.
Mest korkad i denna debatt verkade de tycka du, Isobel, var.
Kanske är dock även dessa herrar imbecilla töntar.

själv drar jag mig till minnes att du vid något tillfälle försökte förringa farorna med hasch genom att påpeka att betydligt fler människor dör av cigarreter!

Så nog fan är du korkad ibland. Om det kan vara till någon tröst så kan jag meddela att så är det även för strängt taget hela jordens befolkning."

12 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att vi är många fler som gillar dig! Typ, hela internets. Puss.

isabelle sa...

jag tycker att det är svårt att inte låta dumma kommentarer av den typen glida in under huden. det är svårt att bibehålla distinktionen mellan vad man är och vad man gör, att inte låta kritiken mot det man skriver få åtkomst till jaget. de plumpa och nedsättande hatmejlen med kritik mot min person som jag får när jag skriver krönikor har jag slutat bry mig om, det är värre när kritiken är mer cynisk och raffinerad och sågar ens argumentationsförmåga och liknande. det är så svårt att veta vad man ska ta åt sig.

Erica sa...

Det där är ju bara avundsjuka! Du är kaxig och vet hur du ska använda språket, så klart det provocerar. Jag håller inte alltid med dig i sakfrågor, men gillar din blogg därför att den utmanar och är engagerad! Go Girl!

Johannes Nilsson sa...

Vad det gäller twittrandet nyss om hatet: jag utesluter inte könet, men att skriva för Expressen kan väl tänkas innebära en viss risk, med tanke på vad för sorts människor som läser den tidningen.

Annars: mitt stöd - men det är ju den här sortens internet vi kämpar för väl? Anonymt skvaller och hat och trams och nazism blandat med kärlek och seriösa inlägg, helt bortom statens eller annans kontroll.

Men cannabis bör givetvis jämföras med alkohol och inget annat.

Vladimir Putin sa...

138:an gick igenom i originalversion, se Europaportalen. To be continued.

Rickard sa...

Hmm, personen som skrev den där läsarkommentaren är alltså emot fildelning. (men för okunnig för att argumentera). Försöker istället att såra dig (personen utgår, eller bär på nån förväntan att du ska se upp till PM Nilsson och Wiman. Dessa herrar ska symbolisera auktoritet).

Sen (är det bevis på din omoral som ska dras fram) när personen också minns att du "förringat farorna med hasch". Aningens desperat på slutet.
Nyckelord: vänster, kvinna

Kan de vara en möjlig tes? ;-)

Michael Gajditza sa...

Isobel! "det är svårt att veta vad man ska ta åt sig", skriver du.

Svaret på den frågan är att den absolut enda kritik man ska ta på allvar är den kritik du får från människor du respekterar.
Övrigt kan du låta bli till bakgrundsbrus i etern.

Anonym sa...

Heh, korkad!

Erkänn nu, du är korkad!

Precis som vi alla andra, jämfört med alla andra, enligt alla andra. ;-)

//ST

P sa...

Nej, Isobel är inte korkad alls -- hon är bara bottenlöst naiv.

Först röstade hon på Allians för Sverige och blev sen desillusionerad när det visade sig att Federley och andra inte alls var liberaler! Who knew, liksom?

Och nu har hon börjat sätta sig in lite i hur det funkar i EU-maskineriet -- och, guess what? Det är ju fan helt odemokratiskt! Skandal!

Om en sådär tjugo år, om det fortsätter i den här takten, så kommer hon komma ikapp verkligheten, och då kommer hon bli jätteledsen.

Annie sa...

Isobel- det är klart det är jobbigt att distingera vad man är och vad man gör när det man gör ofta definierar det man är. För stunden vill säga. Alla har vi rätt att ändra oss, inse att vi tänkt fel, gjort fel, be om ursäkt och köra vidare.

Värre med dem som har hybris och VÄGRAR inse att de gjort fel¨och att detta skadat människor. Vill rekommendera Maja Lundgrens senaste inlägg och samtidigt uppmana dig som sanningssökande journalist att skriva mer (om du kan, om tidningen inte sätter käppar i hjulet vill säga).
http://lundgrenmaja.blogspot.com/2009/05/sanningen-skall-gora-eder-fria.html

Keep up the good work!

Nattens bibliotek sa...

I vilket i sammanhang man än är. I skolan. På bloggen. På jobbet. På kafferep. På födelsedagskalas. Så finns det någon som, hur ska jag uttrycka det, har en annan syn på den mellanmänskliga dialogen än man själv har. Det bara är så. Man får acceptera det och försöka använda teflonhudstricket och låta det rinna det ner där det ska - i avloppet.

PG sa...

Det stacas förstås cigarrett (om man skriver på svenska ;-)). Annars är Isobel toppen!