söndag, maj 10, 2009

Jag skulle verkligen önska att jag trodde att jag överdrev

Apropå Emmas text om att inte bli trodd: i flera veckor nu har jag tänkt, drömt, skrivit telekompaketet. När jag började kan jag uppriktigt erkänna att jag inte riktigt förstod vad det handlade om, men i dag tror jag att jag är en av lyckligtvis allt fler som ändå något så när begriper. Och varje gång jag försöker och möjligen lyckas förklara för någon annan får jag till slut samma ord tillbaka: "Men det är ju helt vansinnigt!" Personer som först överseende lett åt min ilska får något svart i blicken när de inser att EU-politikerna vill att comhem ska vara ansvarigt för vilka sidor jag går in på. Att det ska vara upp till operatören att bestämma vilka sajter som ingår i erbjudandet "internet". Eller att den där avstängningen från internet som det talas om ska vara en svartlistning, så att man ska förbjudas över huvud taget ha tillgång till nätet (om Ipred också stänger ner alla öppna nätverk blir det ju lättare än man skulle vilja hoppas).

Först ser de ens engagemang som lite rart och överdrivet, sen blir de lika förfärade själva. "Det är ju helt vansinnigt." Mm, det är ju det jag försökt säga.

3 kommentarer:

Marre sa...

Ja, ungeför så var det för mig. Insikt och följande chock över vad som kan vara på väg att ske (vad händer nu, är det bu eller bä?) fick jag för en dryg vecka sedan.
Hade det inte varit för dig och flera andra bloggare hade jag inte vetat någonting om det: tack.

Erik Josefsson - kandidat till Europaparlamentet (v) sa...

Hoppas det här hjälper: Allt om korvmaskinen!

medborgaren sa...

Det är helt sjukt.
Vad kan man göra då? Hur gör man? som medborgar.