måndag, maj 04, 2009

Om det nu är ett så stort problem med falska våldtäktsanklagelser, varför lär vi inte våra unga pojkar att ta ansvar, undvika fyllesex eller sex med tjejer de inte känner och litar på?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så man kan inte bli falskt anklagad av någon man känner och litar på då?

Du tror på allvar att män blir falskt anklagade för att dom inte tar ansvar, har fyllesex eller har sex med tjejer dom inte känner?

Jag trodde felet låg hos tjejerna som kom med falska anklagelser.

Tänk lite innan du skriver tack.

Anonym sa...

Om det nu är ett så stort problem med våldtäkt, varför lär vi inte våra unga flickor att ta ansvar, undvika fyllesex eller sex med killar de inte känner och litar på?

Ella sa...

Jag vill bara meddela att jag officiellt gett upp hoppet om mänskligheten. Tack för det, Anonym I och Anonym II. Sheisse.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Å, era ärkepuckon, varför läste ni inte texten jag länkade till? Det den senare anonyme säger är ju exakt vad många säger i våldtäktsdebatten, vilket just den texten handlade om. Ibland blir jag bara så trött på dumheten i världen.

Anonym nr 2 sa...

Ja du Isobel (och för all del även 'Ella';

Ärkepuckon hit och ärkepuckon Dit... Ni är väldigt snabba att dra slutsatser. Jag läste artikeln. Det enda jag gjorde i min kommentar var att skriva om det som Din korta blogpost spelade på. Inget ställningstagande, inget moraliserande.

Redan innan jag läste artikeln Du länkade till så förstod jag av din korta blogpost att det var en travesti på rådet som ges till tjejer att inte inte försätta sig i riskfyllda situationer.

Det var Du Isobel som läste in ett ställningstagande från min sida. Om du utifrån så skral information drar så långtgående slutsatser så kanske Du borde ifrågasätta hur lämplig Du egentligen är inom journalistskrået?

--
Ella, som tur är så hade jag inga illusioner om mänsklighetens förstånd annars skulle jag efter ditt inlägg kunna vända Dina egna ord mot Dig.

Hälsningar "Anonym nr2"

Post scriptum:
On topic så tycker jag att både män och kvinnor bör kunna göra någon sorts riskbedömning och att man faktiskt har ett visst ansvar för sin egen säkerhet.

Visst vore det fint om inga män våldtog och inga svekfulla kvinns funnits, men så ser inte verkligheten ut. Således kanske det inte är så dumt råd vare sig till pojkar eller flickor att inte supa sig drängfulla och hoppa i säng med vem som helst...

Milla sa...

"Visst ansvar för sin säkerhet?" Jo, det tar jag. Jag går inte ut när det är mörkt, jag talar inte med främmande män på grund av risk för att de ska uppfatta det som flirtande, jag undviker att visas i rum med enbart män, jag har aldrig kjol, smink eller något som kan vara upphetsande för en man. Jag binder upp mina bröst för att inte kåta upp någon. Det borde alla tjejer göra, annars ber de om att bli våldtagna ju.