lördag, maj 02, 2009

Dagens text, något av ett uppsamlingsheat efter sista veckornas telekomhysteri.

6 kommentarer:

Anaïs sa...

Snyggt! jag tror dock att det finns stor motståndspotential i kapitalstarka företags egennytta: Telekom-företag har noll intresse av att göras ansvariga eller agera polis och angivare. Eller verkställa olika regimers censurfantasier.

Unknown sa...

Anaïs: Problemet är att stora ISPer av Comhem eller Telia-typ har intresse av att se att nätneutralitetslagar stoppas. Det är mycket möjligt att det tar det onda för att få det goda.

Anonym sa...

Du är häftig, Inga-Lina! Helvete vad du är bra!

Supertruper tjej/dam!

Jag avundas dig ibland för att du redan är författare och vet allt. Men du skriver bra och kommer att göra det. Fortsättningsvis. Det känns i mig.

Love You! Hoppas kolonien känns bra. DET tror jag!

kram från Siv och vildkatten Sara

Anonym sa...

intressant att upptäcka att du är tillräckligt intelligent för att inse att du inte kan vara lika sekteristisk i expressen som du är på din blogg!

Thomas sa...

Ekonomiskt sett är det klart at telecomföretag och ISPs inte vill bli sittande md skägget i brevlådan när trycket på bandbredd hela tiden ökar. Klart som korvspad att de vill ha ut mer pengar - i dag är taxorna relativt låga eftersom alla har lagt glädjekalkylerade bud till sina kunder för att binda upp marknadsandelar - och om vägen till detta är ett paketerat internet så kommer en del säkert att agera för det. Men de kommer också at få stöd av många imbecilla ekonomistliberaler som säger "priset måste sättas på en fri. oreglerad marknad och om oligopolet vill ha internet paketerat i olika slags tjänster och kan få kunderna med på det så är det förbjudet att invända, för då är diu kommunist". Just nu är uppslutningen imponerande på en del sätt, men jag har låga förväntningar på att den här liberala koalitionen orkar vara uthålliga och bygger upp någon slags samsyn på hur man ska gå vidare.

Petter sa...

Informationen på internet måste bli så fri som möjligt och så billigt som möjligt. Det handlar inte om rätten att få möjlighet att ladda ner gratis från TPB.
Se Pubmed där få av artiklarna är tillgängliga gratis. Där har man låst in kunskapen och gjort den tillgänglig för ett fåtal.
Nu när dator/internet blir att mer tillgänglig i uländerna så låses kunskapen in bakom ett oöverkomligt pris.