onsdag, maj 06, 2009

Lite har vi nog påverkat, hörrni

"Vi har haft tyska medborgare som ringt Olle (Schmidt, min anm) och sagt hur han ska rösta, och så har det varit för alla. Mejlkorgarna har varit fyllda av hundratals mejl varje dag, så alla har känt av det här. Men det var de gröna och liberalerna som vågade och då föll kompromissen."

11 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Frågan är hur mycket vi vunnit, med tanke på att ministerrådet kan sänka det hela och då kommer du och jag och många andra men framförallt de som röstade för den ursprungliga 138:an få skulden för att konsumenterna och de handikappade inte får några förbättringar. Jag hör dem redan i andanom. Men det skiter vi idag och i morgon är det en ny dag ;-)

Frank sa...

Hur kommer det sig att du och dina polare gång på gång, vid sådana här ödestunga avgöranden, försöker vädja till hala broilerpolitiker som Freddie Federley, Annie Johansson och Christoffer Fjellner? Och sedan upptäcker att "Oj, han var inte så ärligt liberal som vi trodde - han svek oss"? Och i förrgår hoppades du på Gunnar Hökmark som den fria kommunikationens riddare, hahaha! Attityden hos någon som hela tiden försöker hoppa fram mellan tuvor och därmed smygande begränsar sin tankefrihet, ser det ut som.

Anonym sa...

Skit på dig och Total död Åt muslimaset Esbati!

HELL SEGER!!

/Randor

HW sa...

Vill bara tipsa om att Riksdagen beslutat att lagra alla svenska medborgares fingeravtryck i en central databas.

Det hela döljs lite lustigt under rubriken "Fingeravtryck i passen i sommar" under SvD:s Resor-del:

http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_2854071.svd

Gillar bloggen!
mvh
/HW

Johan K sa...

Härligt att hitta en ny blogg!

Isobel, kan man läsa en recension av boken någonstans?

Randor: "kommunistas" verkar mer lämpligt om man vill tala i sådana termer.

HW sa...

Oj, jag kan ha sagt fel. Databasen är nog distribuerad snarare än central.

Anonym sa...

Lite?

påverkan har ju varit ytterst påtaglig, egentligen, fast det är ju klart i jämförelse med, t ex, hur mycket upphovsrättslobbyn har påverkat efter att ha haft tid att ha påverkat ...

Men detta är ju bara början (titta på hur dom etablerade partierna redan börjat agera, å det "endast" för EU valet), men det tar ju ett tag innan snöbollen blir till en hel lavin, å idag bildas ju lavinen utav 500 000 000+ miljoner invånare, bara i EU. :p


Blir nog en intressant sommar ...


//ST

Anonym sa...

lol, -miljoner.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Farmor Gun, jag tycker att det är alldeles strålande om frågan om integritetdelarna i telekompaketet får en tredjebehandling (och ännu bättre förstås om de lyckas bryta ur de andra delarna och fatta beslut om dem redan innan sommaren) och om "någon" vill ge internetaktivismen skulden för det så blir det väl så.

Frank, jag är nog i vissa sammanhang så godtrogen att jag litar på att folk ska agera utifrån vad de faktiskt tycker. Det blev en plågsam läxa för mig i FRA-eländet. I fallet med telekompaketet har ju å andra sidan i alla fall Fjellner gjort just det, röstat efter vad han tycker.

Jag tycker dock rent generellt att det är ledsamt att du får "vädjanden" till politiker att låta som något negativt. Som aktivist har man inga andra sätt att påverka än genom medierna och genom direktkontakter. Oavsett hur korrupta man må tro att politiker är, så tenderar de att vilja bli omvalda. Att uppmana människor att ringa och säga vad de tycker till politikerna i fråga är därför smart och inte godtroget.

Randor, jag vet inte riktigt om Ali betraktar sig som muslim. Däremot är han ju en snygg kommunist: http://tinyurl.com/rycs6m

Jag såg om databasen, det är galet.

Johan K, vilken recension av vilken bok menar du?

ST, jag vet inte hur stor påverkan vi haft, men det kommer inte bli mindre framöver, det tror jag inte. Regeringen kommer få väldigt svårt att obemärkt gulla med Sarkozy i höst.

Frank sa...

IsobeL, den som litar på Federley är rökt. Killen var visseligen ett skämt redan före FRA-lagen, men *efter* den borde det inte råda något tvivel. Och personer som t ex Fjellner då? Tja, risken med att bara vädja till nån politiker som ksa frälsa en är att man glider in i att acceptera hans problemformuleringar, hans parti och deras taktiserande. Precis som om bloggare och pirater någonsin skulle komma att styra moderaterna.

Nyss lät det ju från en del håll som om det var bloggare och facebookare som drev politikerna framför sig, men i slutändan blir det istället några unga m- och fp-broilers man ska kohandla med för at få igenom sina livsviktiga frågor. Det kallas liberalism??

Johan K sa...

Har du skrivit mer än en bok?

Trevlig helg!

MVH Johan K