tisdag, juni 17, 2008

Och så finns det de som säger att politik är tråkigt!

Hela eftermiddagen har rusat förbi i olika rykten, utspel, sms-försäkringar och sedan ny info, nya utspel. EM har ingenting av den här spänningen, särskilt inte som de medborgerliga friheterna som vi känner dem ligger i potten.

Läget just nu är att jag inte vet någonting. Inget är säkert längre. Federley och Johansson kommer enligt SvD rösta ja i alla fall, trots enträget nekande under dagen.

Jag tänker oavsett vad som händer stå där utanför riksdagshuset imorgon vid 8 och hoppas att det finns tillräckligt många riksdagsledamöter som tror på sina egna idéer.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt svd just nu kommer Fredrik 'Sellout' Federley att rösta ja.

Anonym sa...

Bah, jag trodde jag komenterade förra inlägget.

Malinka sa...

Återremiss!

Anonym sa...

Att Federley när han höll sitt ivrigt emotsedda tal dränkte det i tårar (tidvis) och taktiska snedsparkar pA (s) - som nu inte planerade att rösta fram förslaget - men sen bollade över till försvarsministern, det kommer att bli en klasiker i nivå med Chamberlains paraply och "Peace in Our Time!"

Ett kungarike för en glycerin.

Anonym sa...

Nu fegar även Karl Sigfrid ur.

http://www.politikerbloggen.se/2008/06/17/9159/

Anonym sa...

"He who gives up essential freedom for a little security deserves neither" -- Benjamin Franklin, 1706-1790

Anonym sa...

Att följa Federleys narcissistisk-karriäristiska försök att äta kakan och ha den kvar kan verkligen få en att tappa aptiten... (Det och hans salladsbar.) Jag hoppas att du till nästa val aktivt uppmanar folk att INTE rösta på somliga av dem som du förra gången aktivt uppmanade folk att rösta på.

I övrigt tack för utmärkta ledarartiklar etc.

Anonym sa...

Jobbig taktik, återremiss - förmodligen intalade någon honom att om han röstade nej, skulle det bli regeringskris och det vore ju hemskt. (Men socialdemokraterna satt glatt kvar efter att ha förlorat heder och ära i EMU-omröstningen, så vad vet man?)

Hur som helst - det blev the same old, the same old, och FRA-lagen kommer att dyka upp igen som uppstekt havregrynsgröt. Dock med samma halt av arsenik som förut.

Anonym sa...

ni får skylla er själva - ni som röstade på "de nya moderaterna".

Anonym sa...

Kickan -
Problemet här är ju snarast att man får skylla sig själv för att man röstade. Och det är en svår känsla för oss som tidigare hade en tro på den representativa demokratin.

Att köttgrytorna har sin lockelse är ju lätt att inse. Men att det kan uppstå en presitgelåsning i huvudet på de folkvaldas anförare att de underlydandes karriär och framtid blir beroende av att de röstar bort något som man utifrån partiprogram, högtidstal och förnuftstänkande utgått från var en liberal ideologisk grundpelare.

Jag kan bara se två framtidsstrategier: Antingen håller man fast vid tanken på att politikerna sitter på någon ytterst vital information i frågan. Något som ingen av oss andra vet men som tippar över balansen helt och gör medborgarnas förlorade integritet till ett pris värt att betala. Eller så kan man glädja sig åt att man har fram till den 1 oktober 2009 på sig att antingen packa väskorna och fly landet - eller planera det kollektiva självmord omfattande alla medborgare under 50, som torde vara den enda signal kraftig nog att få fårskocken i Riksdagen att begripa vad de ställt till med.