måndag, juni 16, 2008

En frånvarande röst

Är det inte förresten lite konstigt att Dagens Arena hållit knäpptyst om FRA-lagen? De kan ju knappast ha "Åman-försvaret", dvs vi skrev så mycket förra året, eftersom Dagens Arena inte fanns föra året. Ändå inget ljud. I dag handlar huvudledaren i stället om Sex & the City.

Det finns några möjliga förklaringar:

1) Om den återkomne justitieminister Bodström kommer tillbaka med en snarlik variant av FRA-lagen efter nästa val (vilket ju inte alls är osannolikt) så vet de att de inte kommer protestera då och då är det löjligt att protestera nu.

2) De tycker att diskussionen just nu bör ses som ett internt borgerligt fenomen som mer handlar mer om partisammanhållning än om övergripande samhällssyn.

3) De är för lagen, men vågar inte säga det eftersom det skulle vara impopulärt.

4) De är helt ointresserade och ser premiären av Sex & The City-filmen som en större politisk händelse just nu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kanske inte behöver vara Einstein för att räkna ut vem adressaten här kan vara. Gjorde Dolly en bra spelning förresten? I Malmö (där det gick utomhus på stadion i dåligt väder) var ljudet tidvis så krattigt att folk ropade på pengarna tillbaka efteråt.

Katrine Kielos sa...

hahahah!

Being paranoid doesn't mean you're not followed...

Vi har två ledare om FRA en går imorgon och en på onsdag. Ville lägga dem nära beslutet.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jättebra att ni skriver i Dagens Arena om FRA, men det alldeles för sent nu!

Hur stor chans har väljarna att påverka de som är folkvalda nu? Beslutet är mindre än 24 timmar bort. Försök att ha ögonen på bollen nästa gång mass-övervakning ska införas i Sverige.

Mvh