onsdag, juni 18, 2008

Camilla Lindberg är vår hjälte!


Så här ser hon ut, den enda borgerliga politikern i Sveriges riksdag som till slut orkade och vågade stå för sina åsikter. Maila henne och berätta om din uppskattning. Livet är nog rätt tufft just nu i övrigt för henne, hon behöver få reda på hur många människor som stödjer henne, som ser henne som en enda strimma av hopp i en genomkorrupt opportunistisk politisk samtid.

21 kommentarer:

Anonym sa...

fikk mail i retur - er adressen rett?

Jessica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emma sa...

Det bästa är att hennes livsfilosofi enligt hennes sida är "Stå på dig - annars gör staten det!".

Jessica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johan Brunzell sa...

Jag har redan Lovebombat henne.
Dalmasarna skall vara stolta som har henne i sin valkrets

Anonym sa...

Tror inte hon får det svårt - moderaterna klappade om henne efteråt. Eftersom hon var ensam var hennes nej helt ofarligt och gav (från ja-sidans synpunkt) lite demokratisk glans åt den eländiga föreställningen. Med det menar jag förstås inte att hon borde ha röstat ja - jag har också mailat henne.

Den här dagen har varit en chock. Jag kunde inte ana att både bildningsnivån och den intellektuella förmågan stod så oerhört lågt i Sveriges riksdag och regering. (Läser de någonsin en tidning? En bok?) Jag vill lägga en begravningskrans vid Riksdagshuset.

Anonym sa...

Begravningskrans, hmm bra ide.
Vad sägs om att lägga en krans den 18'e Juni varje år...

(Eller skall vi ta dagen då lagen träder i kraft i stället, kanske större chans att det finns politiker på plats då?)

Anonym sa...

En av anledningarna sades ju vara att en stor del av den ryska nättrafiken går genom Sverige och att FRA som ju ser ryssar i varenda buske, kan skicka i väg information till sin, som man ser det, egentliga uppdragsgivare USA.

Löjligt, Ryssarna kommer bara att styra över trafiken till ett mer demokratiskt sinnat land och kvar blir alla vi hårt kontrollerade svenskar, totalövervakade med scanningskameror dna och ett helt registrerat liv.

Erich Honneker skulle vara stolt över oss...

Anonym sa...

Starta Liberala partiet och gör Camilla till partiledare och vi har ett liberalt parti i riksdagen nästa mandatperiod, om demokratin är kvar tills dess vill säga.

Anonym sa...

Nu gäller det att hålla uppe trycket i frågan, och att hitta och uppfinna saker som får genomslag även i stora media.

Blommor till Camilla Lindberg är ett bra första steg.

CL får några hundra blombud till riksdagen.

Media tipsas att åka dit och plåta blomsterhavet och göra intervjun med henne. Ett totalt blomsterfyllt rum blir garanterat en stor bild i tidningen.

(Det kommer naturligtvis också att synas i korridorerna för partikollegorna.)

Så uppmana alla - seriöst - att skicka blommor!

Det är INTE bara en akt av solidaritet med CL.

Alla tillfällen måste nu tas för att hålla uppe trycket i frågan, och göra mediahändelser av allt som vi kan.

Blommor skickar man via:

http://www.blommogram.se

Adressen är:
Camilla Lindberg
Sveriges Riksdag
Riksgatan 1
10012 Stockholm
08-786 40 00

Skicka förslagsvis budskapet: "Tack för att du räddar en del av respekten för parlamentet" och underteckna med "En väljare" ...

Unknown sa...

Jag skickade en bukett med texten: "Tack för att du står på dig för oss!" =)

Anonym sa...

Fantastiskt!

Antar att hon omedelbart flaggas på FRA, där flyhänta fingrar kvickt upprättar persontrafik-akt och styr ner hela hennes privatliv för insamlande av bevismaterial och hållhakar...

För påtryckning är ju så inne nu för tiden.

Anonym sa...

Skickade "Du använde din integritet innan FRA hann ta den ifrån dig. Tack".

Anonym sa...

Hon fick en bukett av mig också. "Tack till en medborgare med civilkurage!"

Unknown sa...

Glöm inte att cc:a fredrik.reinfeldt@regeringen.se pa alla era mail framöver. De vill ju sa gärna veta vad vi skriver...

Anonym sa...

Nu har riksdagen röstat om signalspaning. Jag röstade för det modifierade förslag Jan Björklund förhandlat fram. Det vann majoritet. Förslaget innebär att signalspaning ska kunna ske i tråd, men med ett starkare integritetsskydd än i det tidigare förslaget. Jag godtar det förslaget.

Jag har valt att föra diskussion internt i stället för att göra uttalanden och ge ett besked ena dagen och ett annat besked dagen därpå.

För min del handlar det om följande:

Ska FRA få signalspana i kabel/tråd? Mitt svar är ja. Eftersom nästan all kommunikation idag sker i tråd så måste försvaret kunna signalspana i tråd för att skydda Sverige. Det som i slutändan fällt avgörandet för min del är att detta kommer att vara en del i det svenska säkerhetsarbete som är nödvändigt om Sverige ska vara engagerat i fredsbevarande operationer och för frihet och demokrati i andra delar av världen.

Samtliga partier, förutom miljöpartiet, är överens om att acceptera signalspaning i tråd.

/Fredrik Malm

Anonym sa...

Fredrik drar upp det kanske allra sämsta argumentet att spana på svenskar; "för att skydda frihet och demokrati i andra delar av världen". Total snömos. Menar du att Sverige inte får ställa upp i FN's fredsbevarande operationer om vi inte levererar spionmaterial till USA et al? I så fall kanske vi ska omvärdera det kloka i att ställa upp på sånt.

För det andra så kan det ju vara på sin plats och skicka blommor till alla de riksdagsledamöterna som röstade mot Stasilagen?

Anonym sa...

Fredrik -
Så modigt av dig att du törs sticka ut hakan här.
Och så behändigt att den psykologiska mekansim som kallas rationalisering gör att du och de dina nu kan gömma er bakom varandras beslut. På så sätt behöver ju ingen ta ansvar för vad ni ställt till med och ni kan glada i hågen fortsätta låta riksdagsarvoderingen flöda in på kontot varje månad. Om ett tag kommer ni säkert att börja sova gott om natten igen. Samvetet är ju ändå en så flexibel liten sak - åtminstone så länge man vistas bland likar.

Själv är jag rädd att du om några år kommer att känna dig som en av de demokratiskt valda i Tyskland. De som 1933 tyckte att den där lille med mustachen visserligen inte var den de egentligen ville ha som kansler. Men det fick nog ändå bli han, för han behövdes ju för att mota kommunister och hålla ordning.

Anonym sa...

Läs detta: Rapport om FRA

Det finns flera Martin Jönsson. Den här Martin Jönsson är en av mina äldsta vänner och jag litar stenhårt på hans kompetens och slagkraft. Han gjorde ett reportage i Kalla Fakta 2005 och har både före och efter jobbat med detta.

Jag ska nu förenkla frågeställningen kring om man ska rösta ja till politiska blocktermer.

Till vänster: röstar du ja handlar det om att jaga araber och andra misshagliga på bred front. Slutsats: rösta nej.

Till höger: du är antikommunist, eller hur? Rösta ja och Sverige blir ett DDR i kubik. Slutsats: rösta nej.

Hur kunde ens någon rösta ja?

Anonym sa...

men det är ju så jävla lätt att stå upp för sina åsikter när det inte får några konsekvenser, hon vet att hennes röst inte är den som får beslutet att stoppas. hon kan vara en minihjälte men det är så fruktannsvärt litet i förhållande till det svek som folkpartiet och vissa centerpartister orsakat oss.

Anonym sa...

..exakt.

Varför hyllas man som hjältinna enbart för att man säger sin åsikt och andvänder sitt sunda förnuft?

Det är väl liksom hennes jobb och det hon får betalt för?
Lyncha istället de som sviker och låt det bli det som folk reagerar över!