tisdag, juni 17, 2008

Nähädå, vi ska bara spana på slemma terrorister

Såhär skriver FRA på sin hemsida, som svar på alla påpekanden om att de nu ska lagra och gå igenom alla svenskars internetanvändande:

"underrättelseverksamheten enligt försvarsunderrättelselagen bara får avse utländska förhållanden."

Jaha. Synd då att ni uppenbarligen konsekvent brutit mot försvarsunderrättelselagen. Som PJ Anders Linder säger; Lex Orwell utan någon lex. Det enda rimliga efter alla dessa avslöjanden vore självklart att dra tillbaka lagen, ändå står Fredrik Reinfeldt i de sena TV4-Nyheterna i går, efter att SVT berättat om FRA:s systematiska övertramp, och förklarar att ett nej imorgon skulle innebära ett slut för koalitionsregeringar. Det är förstås ett hot mot de folkpartistiska och centerpartistiska riksdagsgrupperna att hålla de sina ännu hårdare i örat, att följa det moderata bunker-exemplet.

Debatten pågår i detta nu och jag är helt övertygad om att flera centerpartister och folkpartister kommer rösta nej. Om inga moderater gör det är det ett fattigdomsbevis för partiet. För egen del kommer det i såfall att vara lätt att välja bort den moderata valsedeln i många år framöver.

Det här skrev jag i tidningen i dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=r_l_JVk5tjI

Anonym sa...

Du har så rätt. Jag är en av de unga som röstade på M för första gången 2006 för att få en stark alliansregering. Om ryktena stämmer kommer jag aldrig att göra om det misstaget.

Jessica sa...

Går det här jävla förslaget igenom ska jag aldrig mer partirösta.

Och naturligtvis spanar man bara efter terrorister. Bara ordet terrorister brukar få folk att bli sådär jamen terrorister måste de ju få spana efter!!