onsdag, juni 18, 2008

Katastrofalt på många sätt

I min text imorgon skriver jag bland annat om att jag inte vet om jag någonsin tänker rösta igen. Peter Wennblad var redan innan FRA-eländet mer cynisk än jag och är därför inte lika besviken nu. Hans skarpa analys anknyter dock till mina känslor.

Stockholmscentern har ju i realiteten upplöst sig själv, likaså Den liberala gruppen. Om nu Birgitta Ohlsson, vilket mina källor säger, bara vågar lägga ner sig röst så har liberala stockholmsväljare formligen inget alternativ alls att rösta på, att prata om. Om det bara inte inte i realiteten innebar en röst på Lars Ohly skulle jag personligen kunna tänka mig miljöpartiet, men med blockpolitiken som den är föredrar jag nog att låta bli helt och hållet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Artikeln du tipsar om var verkligen briljant. Läser din blogg varje dag och du har inspirerat mig också till att blogga om FRA-lagen även om jag inte är alls lika insatt. Du skriver oerhört bra tycker jag! Din skönlitterära roman ligger i min sommarhög och kommer läsas inom kort. Det ser jag fram emot lika mycket som att läsa din blogg dagligen. Ha det bra!

Anonym sa...

Är en röst på mp en röst på Ohly? Det var det konstigaste jag hört.

Anonym sa...

Anonym: inte konstigt alls. Motsatsen till den borgerliga alliansen är v, s och mp. S vill förstås inte släppa in vare sig v eller mp i en tilltänkt regering efter nästa val (precis som vanligt), men precis som vanligt kohandlar de och därmed är det sedvanlig blockpolitik. Således innebär en röst på mp att Lars Ohly et consortes är med och påverkar de beslut som en socialdemokratisk minoritetsreging vill driva igenom.

Men konstiga saker har hänt förr. Nu är det förstås långt till nästa val och spekulera i det känns ganska meningslöst. Således kan man istället ta en titt bakåt. Valet 1968 medförde att Socialdemokraterna fick över 50% av rösterna. 68-vänstern lyckades inte direkt uppmana väljarkåren att rösta vänsterut...

De liberala krafterna idag i Sverige satt åtminstone inte i riksdagen. Fy fan.

Anonym sa...

Men grattis apor! Ni trodde på Federley? Själv röstade jag på PP -- skyll inte på mig. Naiva idioter.

Anonym sa...

Well: din uppfostran har vissa brister. Vänligen åtgärda dessa och återkom sedan.

Anonym sa...

Piratpartiet då?
Skulle vara intressant att höra varför du INTE skulle vilja rösta på dem?