onsdag, juni 18, 2008

Nu var det klart

Omröstningen är klar, vi har en enda liberal hjältinna, Camilla Lindberg, folkpartist från Dalarna och en halvdan, Birgitta Ohlsson. Camilla var den enda som röstade nej, Birgitta lade ner sin röst i protest. Det är på många sätt en mycket dyster dag för den svenska demokratin. Nu tycker jag att vi alla måste hylla och stödja Camilla (och möjligen tolerera Birgitta) men tyvärr konstatera att fler liberaler finns det inte inom borgerligheten. Allra minst de där tragiska pajasarna från centern. Fram tills dess att de vek ner sig fanns det en majoritet mot förslaget, att de går ut och kallar sig segrare är bara skrattretande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://shithitthefan.blogspot.com/

Källa: Dagens Nyheter 17 oktober 2006.
Fredrik Reinfeldt uttalar sig om de två egyptiska medborgare som 2001 med CIA:s hjälp avvisades till hemlandet, där de utsattes för tortyr.
Källa: Sveriges Radio P1, Studio Ett, 12 december 2004, kl. 17.00-17.45.

...jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser ... eh ... för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera.

Det finns legal grund för detta. Jag tror att svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen.

Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige.

Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. ... eh ... Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka ... eh ... komma undan diskussion i den här frågan.

Nu vet ni va han menar!

Kurt sa...

På ätt och vis är det ju ändå mycket stilenligt av centern. De utger sig fortfarande för att vara gröna, och det är de ju inte. Och de satsar hårt på sin nya liberala image, och liberala är de ju inte heller! De är röstboskap som fyller tomma stolar.

Om inte annat så kan ju det här kanske leda till att man minskar ner antalet riksdagsledamöter till ett rimligt antal, 20-30 st borde ju räcka.