torsdag, september 21, 2006

Hyckleriet och cynismen har uppenbarligen inga gränser

Vi visste visserligen att den socialdemokratiska regeringens flyktingpolitik trotsade beskrivning i sin cyniska antihumansim. Men Gellert Tamas reportage i Uppdrag Granskning (som går i repris i kväll) visar upp lögner som borde chocka även dem som är mer förhärdade än jag.

Den enda auktoritet som den statliga utredningen lutade sig på när det gällde anklagelserna om simuleringar visar sig vara självproklamerad motståndare till mångkultur och nära vän med en f d nationaldemokrat.

En av utredarens Marie Hessles närmaste medarbetare var samma person vid migrationsverket som firade med champagne och tårta när en svårt sjuk pojke blev avvisad.

Den läkare som talade om förgiftningar hade inga, och då menar man inga alls, belägg för det i sina tester på de apatiska barnen. Ingen, och då menar man ingen alls, har sett några apatiska barn springa uppe på nätterna, trots att migrationsministern har hävdat det i nationella massmedier.

Ett krav på amnesti för de apatiska barnen och deras familjer röstades ner av socialdemokraterna och moderaterna. "Allt annat hade varit en humanitär katastrof" sade migrationsminister Barbro Holmberg (s).

Se programmet i kväll, eller på lördag.

13 kommentarer:

Jakob sa...

Vi vill inte att du kommer tillbaka längre, Timbro-Isobel.

Johan Folin sa...

"Vi vill inte att du kommer tillbaka längre, Timbro-Isobel."

Isobel: Det vill vi visst det. Lyssna inte på trollet.

Klas sa...

Jag är så jävla arg. Fy fan för i helvete så här får det inte gå till. Det får bara inte gå till så här.

Anonym sa...

arbetarrörelsen, fackföreningsröeörelsen. Svensk rasism är en vänster rörelse, det räcker att lyssna på Goesta och Bolivar storsvenska förkunnelser om kvalificerade jobb till svenskar som sedan ska skicka allmosor till tredjevärlden i ett utslag av s o l i d a r i t e t . . .

Anonym sa...

fast vad ska säga när Sverige består av människor som Bolivar som tror att världens fattigdom finns norr om Gävle...

Anonym sa...

Såg nyss programmet, helt jävla sjukt. Allvarligt det kan väl knappast vara lagligt att manipulera en statlig utredning?

Anonym sa...

Jag litar inte på Uppdrag Granskings beskrivningar, heller.

anna sa...

Tack Isobel! Jag såg själv programmet och tänkte att det här blir väl ändå något som kommer att debatteras. Men icke! Förrän nu. All heder åt Uppdrag granskning för ett utmärkt grävjobb.

Anna

Isobel sa...

Jag litar inte heller alltid på uppdrag Granskning. Men jag litar på Gellert Tamas.

Men skärp er i er borgarliknöjdhet! Moderaterna röstade också mot amnestin, tänk på det.

Anonym sa...

Det är så jäkla svårt att dra slutsatser av programmet. Programkategorin "grävande magasin" får många att gå i försvarsställning därför att de så ofta driver en tes och bara tar med det som talar till tesens fördel.

Vi vet vad vi såg, vi som såg programmet. Men vi vet inte vad som redigerades bort. Det vi fick se är sant, men fick vi hela sanningen eller är något förtiget?

Vad har Tamas för agenda? Ingen är objektiv, han vill säkert visa något och söker stöd för detta? Varför visas inga motbilder? Varför bara argument från ett håll - så ser det sällan ut i verkligheten, det finns alltid nyanser, var är dessa? (Jag inser att de inte alltid ryms inom formatet, men då försvinner också en del av trovärdigheten).

Personer som jobbar direkt med hanteringen av asylsökande vågar inte prata med media, för vinkeln blir alltid "den stackars flyktingen och den onda myndighetspersonen" och ofta finns det en sekretess som inte får brytas. Vägran att tala med journalister tolkas till myndighetens nackdel, osv.

Det här är verkligen skitsvårt. Man vet aldrig vad som är sant och inte i svåra frågor.

Roomie sa...

Tycker den historien har varit så trist från början till slut. Jag hoppas fasiken att godheten någon gång kan få en plats.

AA sa...

Efter vad jag kan förstå saknas de av programmet kritiserade påståendena i rapporten. Tamas verkar inte till fullo kunna bära upp ditt förtroende. Annars kan man ana en viss likhet mellan symptomen och litiumpåverkan.

Jag gissar, utan att ha annat än mediainformation att utgå från att barnen lider av vad som i England kallas Persisten Refusal Syndrom. Patienterna tenderar att inte tillfriskna utan institutionsvård. Med sådan är dock prognosen mycket god. Tillfrisknande kan så gott som garanteras.

Litium är annars dugligt mot jet-lag och finns i de flesta apotek utrikes under diverse namn.

Anja sa...

Og vi i Danmark som trodde dere hadde det så mye bedre i Sverige.