fredag, september 29, 2006

Alla ska ut, så enkelt är det

Hos Katallaxi hittar jag uppgifter från Sydsvenskan om hur Sverige åter utvisar skyddssökande homosexuella till Iran. Den nya migrationsdomstolen har avslagit en asylansökan från en homosexuell man som bland annat torterats och våldtagits i det iranska rättsväsendet.

"Migrationsdomstolen – som letts av rådmannen Magnus Åhammar – lutar sig i sin dom bland annat mot en rapport från UD: "Mänskliga rättigheter i Iran 2005″. I den står att Irans muslimska rätt "föreskriver grymma straff för homosexuella handlingar. För män gäller dödsstraff vid penetration och piskning vid annan form av sexuell handling."

Men UD skriver också att de flesta homosexuella i Iran kan undgå fara om de lever "diskret och tillbakadraget". Domstolen slår nu fast att det inte finns något generellt skyddsbehov som ger homosexuella från Iran rätt till asyl i Sverige."

Tar det här aldrig slut?

7 kommentarer:

Otroligt! sa...

"Diskret och tillbakadraget"! Jag blir så förbannad att jag nästan tuggar fradga.

Ska regimkritiker utvisas med samma argument, eller hur tänker man på migrationsverket egentligen?

Anonym sa...

Idioter! Diskret och tillbakadraget är ju också dödsstraff.

Anonym sa...

Välkommen in i högervindens nutids-sverige!

Isobel sa...

Är du på riktigt? Det här är ju resultatet av den antihumanistiska invandringspolitik som socialdemokraterna kopierade rakt av från Ny Demokrati.

är på riktigt sa...

Ok, välkommen in i högervärmen så ser vi hur mysigt det blir!
Visst blev det snett då sossarna skulle realisera vissa saker, men där fanns åtminstone visioner. Nu ska vi se hur det blir utan visioner...

Anonym sa...

visioner om solidaritet så att säga

Fröken Bokmal sa...

Varför tror alla socialdemokrater att de har patent på ordet solidaritet? Tycker de bevisat några år nu att de inte lever efter den devisen...