tisdag, augusti 15, 2006

Bloggsemestern avbryts

Alltså, det är inte meningen att skriva här, men jag gör ju nästan vad som helst för unga vackra män jag gillar. Alltså en kontaktannons:

Min gode vän Björn af Kleen ska skriva en artikel om Wikipedia. Han skulle vilja ha tag i någon eller några som brukar bidra med fakta till Wikipedia. Det är absolut ingen skandalartikel utan ett sansat morgontidningsreportage. (Det är alltså Björn som skrivit annonstexten, jag skulle förstås inte själv ha gjort den distinktionen, ha! Observera att det även är han som skrivit inledningen: "Min gode vän...." Han är underbar. Och för all del en god vän.)

Hör av er till Björn på kleenis@hotmail.com så snabbt som möjligt.

19 kommentarer:

Anonym sa...

ISOBEL!!!

Jag är påväg precis till dit du är. Jag känner likadant med min blogg. Jag klarar inte av hatet i kommentarerna. Blir fan depprimerad på riktigt.

Men du, kanske ska man ta bort kommentarmöjligheten?

Det är ju fel om deras beteende ska få som effekt att man slutar göra det man tror är rätt.

Eller?

Anonym sa...

Nu kommer jag, och jag vet inte om jag är en av dem (eller är det bara jag?) som fick Isobel att sluta blogga. Men jag blir oerhört provocerad av att Isobel agerar smakpolis som här ovan då hon säger att hon gör vad som helst för en vacker man som Björn av Kleen. Alltså att han skulle vara vacker för alla samtidigt som hon supersågade en för mig och mina väninnor underbar man: http://isobelsverkstad.blogspot.com/2006/02/en-skn-snubbe.html

Anonym sa...

Jag har en idé till björn som lika gärna kan brassas ut här. Varför inte bjuda in ett helt gäng människor för att tillsammans skriva artikeln om wikipedia! Skriva artikeln om wikipedia som det vore wikipedia! Morgontidningar brukar kunna pröjsa, så gaget räcker. Om inte annat kan man ju plocka in ett par schimpanser med ordbehandlare - det är ju wikipediamässigt! Och det viktiga och fina här är att att wikiartikeln blir gjord som ett lagarbete i cyberspace och med många faktafel.

http://www.theonion.com/content/node/50902

Magnus Persson sa...

Tjo, är wikipedian om tyvärr en ganska upptagen och inte alltför flitig sådan. Hur som helst finns hjälp att få från Wikipedia...

Rekommenderad läsning: Wikipedias pressida

Antingen får din kompis kontakta pressansvarige Mats Halldin som löser resten (08-84 37 94, 0733-55 52 74), eller så kan han på klassiskt wikipediamanér helt enkelt lägga till sin förfrågan på Wikipedias bybrunn som är den centrala diskussionssidan på Wikipedia...

Anonym sa...

Marianne, god satir förutsätter att man lägger in en tillräckligt tydlig blinkning till läsaren (såväl "anonymous" som "magnus" lyckas med detta), annars framstår man lätt som en inskränkt träskalle.

Anonym sa...

Jag har ingen verkstad. Jag har en fabrik. Nu låter den.

Anonym sa...

Anonymous 7:55 Tack för att du upplyser mig. Du verkar kunna detta. hahaha

Anonym sa...

Hej, tack för tipset. För anonym: jag vbf ditt förslag till min redaktör i morse. han ringde mig nyss och frågade om jag varit ute med patrik södergren och sven melander igår. don't blame me för att vara traditionalist. jag gjorde vad jag kunde. love /b

Anonym sa...

sorry, söderberg, läser sportsidorna illa.

Anonym sa...

ok. sjöberg. enough of this.

Anonym sa...

nu har jag upplysts om att den andre jag skulle referera till inte heter sven melander - utan sven nylander.

hejdå

Anonym sa...

Fniss.

Anonym sa...

Såg för en tid sen till att uppgifterna om Axl Roses festnatt och arrest i Stockholm kom med i artikeln om honom på Wiki. Det hade knappast gått in i NE:s mera städade artikllar om rockens råskinn.

Anonym sa...

Jag har bidragit med ett antal artiklar till Wikipedia, och med förbättringar av tidigare artiklar. Att Wikipedia innehåller många faktafel är ju trams -- har ni tittat i Nationalencyklopedien? Ett redaktionellt arbete med anlitade skribenter, som inte vill korrigeras, och med en chefredaktör etc. D.v.s. -- det gamla vanliga dravlet. Professorer som vill tala utan att bli avbrutna. NE är en katastrof.
Dock är jag inte intresserad av att vara Kleeen behjälplig med sin artikel. Trots det att han brukar bära pochette.
(Var det förresten nån som noterade att en av de nobelpristagare som fick priset för upptäckten av helicobacter pylori tyckte att artikeln på W om densamma var lika bra som om han skrivit den själv?)

Anonym sa...

p: Vackert försäk till ironi av dig, svenska Wikipedia använder ju Ugglan (gamla Nordisk Familjebok från sådär 1910-1920) som bas för en hel del artiklar även om tanken förstås är att de ska ersättas av ny text. Artikeln om Pariskommunen t ex (som *har* bearbetats & diskuterats internt en del) beskriver händelserna som att ett gäng ohöviska lymlar gjorde upplopp mot den Gudi behagliga överheten.

Apropå Wiki-Magnus inlägg ovan så vet jag inte om blinkningen framstår så himla tydlig. Hade han varit talesman för en riksdagskandidat eller t ex FI så hade det varit precis så det gick till med presskontakterna, men det känns inte som att det var riktigt den polletten han ville få att trilla ner.

Anonym sa...

oscar:
Jag menade naturligtvis att jag bidragit till den engelskspråkliga upplagan av Wikipedia. Den svenskspråkliga är inte bra alls, vilket inte direkt kommer som nån överraskning.

Anonym sa...

Eftersom svenskar är bönder.

Robsten sa...

Svenskar är inte bönder, däremot är maud Olofsson en mjölkbonde direkt hämtad från mjölkmaskinen som ibland visar upp sig i TV, rätt skall vara rätt, det är viktigt i Wikipedia.

Captain Euro sa...

Han kan börja med att läsa artikeln om Wikipedia i senaste the Atlantic Monthly.