tisdag, augusti 15, 2006

Spanarna på avenyn

I dag skriver jag om det underliga att polisen prioriterar att spana på Patrik Sjöberg snarare än lösa vanliga allvarliga brott.

9 kommentarer:

Bolivar sa...

Jag håller med, men jag tror att det egentligen är ett olyckligt ordval av polisen. Det är bara för mycket att tänka sig att de skulle sitta på någon slags stake-out (stavas det så?) utanför Patrik Sjöbergs hotellrum med teleobjektiv och lunchmackor. Det verkar rimligare att Sjöberg har klantat sig lite då och då inne på området och blivit observerad. Däremot är det uppseendeväckande att de väntade med att plocka in honom för att inte "förstöra Christian Olssons guldfirande". Betyder det att jag kan åberopa min mammas födelsedag om jag torskar med fulved?

mattiasg sa...

ser ju att du är kvar lite till. det är bra.
är det inte lite lustigt ändå att Nylander är med i kola-trojkan, som ett lite exotiskt dubbel-liv.Det var nopg inte aktuellt med ett förtsatt uppdrag sa hans chef i radio. då jag ler lite åt vårt mysSvedala som förfäras av att kändisar tar KNARK...

Anonym sa...

Det där med Nylander är ju roligt, roligt, roligt, roligt. Glömmer aldrig hans fördomande av Ludmilla. Han kastade den första stenen, den största stenen, han siktade där det skulle göra ont och kastade hårdast av alla.

Anonym sa...

Polisen borde hålla ögonen på helskumma kyrkvaktmästare i stället (se Expressen idag).

Håller med om att det är intressant att jämföra med Ludmilla, ett "fall" när tidningarna och idrotts-Sverige tvärvände på en natt och plötsligt stämplade henne som dopingryska.
"Jag har alltid räknat henne som fälld" sa Sjöberg den gången, och en läsare kontrade "En gång skattesmitare alltid skattesmitare, eller hur Patrik?"

/Magnus

Robsten sa...

Ja, faller Ludmilla är mycket intressant, friidrottslandslagets chefstränar karlsson formligen öste hat över Ludmilla, han blev dessutom mer hatisk för varje dag, ändrade sin historia dag efter dag, jag kommer mycket väl ihåg det. Det var utan tvekan ett uppdämt hat som forsade fram när fördämmningarna brast. Det "lustiga" är att jag var den som hade lite svårt att tro på att Ludmilla var helt oskyldig första gången hon blev fälld, i Ryssland,då skyllde alla på hennes f.d. man och tränare i Ryssland, jag kände mig då ensam i min försiktiga skepsis. Därefter blev hon fälld när hon bodde i Sverige, då var det ingen hejd på hatet, tidningarna började plötsligt använda hennes ryska efternamn, äckligt. OK. det var dåligt gjort av henne, men mord är faktiskt värre. Nu kan ju Ludmilla göra en "Ingo", Hyland kallade Ingo feg i OSfinalen mot....Sanders, en jätte som krossade motståndarna, han skämdes för att vara svensk den gången. Därefter åkte Hyland fast för grov rattfylla, 3.14 promille, då sa Ingo, jag skäms inte för att Hyland åkte fast för rattfylla.

Anonym sa...

Att Nylander har sniffat kokain är så tragiskt tycker alla och aldrig har det varit viktigare med kampem mot narkotika. Eller! Så kanske man kan tolka det som så att Sven Nylander levde ett helt normalt liv med jobb och familj och det enda tragiska för honom är att han får löpa gatlopp i media. Det är ju jobbigt, av att sniffa kokain verkar han inte haft några större problem.

Clementine sa...

jag är ung. jag tycker det är viktigt att man poängterar i media och i samhället, genom polis, att dorger är dåligt och idiotiskt.

Jag vet många som kan falla dit. Som tycker det är ascoolt. Och då ska inte kända snobbar sitta och dra i sig linor.

Och med tanke på hur många som sysslar med detta så är det bra om någon påkomms och faktiskt får den reaktionen att det är fel. än: de är kändisar. klart de får hålla på. Det finns väl annat man kan peka fingret mot.

Anonym sa...

Alltså - Ludmilas doping har ju med idrotten att göra. Nylander hade ju helt rätt om han kritiserade henne för det. Att han själv tar kokain på ett par partyn har väl knappast med hans idrottsprestationer att göra. Inte har det med EM i Gbg att göra heller. Klart att Nylander borde tänkt sig för när han går ut och förespråkar ett rent leverne, men många här i världen skulle nog inte se skillnaden mellan att snorta lite, röka på en kväll och ta en fylla på alkohol. Nu är ju kokain lite riskablare för kroppen, men annars - vi snacker ju inte om att Nylander är sprutnarkoman, eller hur? Och jag blir inte ett dugg upprörd för att Sjöberg partar. Det har väl inget med EM att göra.

Anders sa...

Bra artikel!