måndag, augusti 07, 2006

Bisarrt (2), Perversion for profit

Lika bisarrt, men oerhört mycket roligare är den här propagandafilmen mot porr "Perversion for profit", som Dennis uppmärksammade mig på. Den presenteras av "Citizens for decent literature Inc" och inleds bland annat meed påståendet att:

"We know, that once a person is perverted, it is practically impossible for that person to adjust to normal attitudes in regards to sex." Lovande, inte sant?

Efter att ha visat upp bilder från "girlie magazines" där berättaren bland annat fördömer "the preoccupation of the female breasts, to the point where it has become a fetisch" berättar han om en tonåring i Philadelphia som våldtog en femåring och som hävdade sig ha fått inspiration till detta från tidningar med nakna kvinnor.

Ja, just det ja. Om man bortser från hatet mot homosexualitet är inte argumentationen så främmande i dag ändå.

Här är förresten en rätt rolig hopklippning också.

PS. Hur gör man för att spara stillbilder från filmen? Jag skulle gärna visa någon av de jättefina bilderna här, men lyckas inte.

3 kommentarer:

/M sa...

Det låter som om de har använt en tjock bok med en vetenskaplig sammanställning av vad vi vet om den mänskliga sexualiteten idag som jag bläddrade i för några veckor sen. Den var tryckt 1914 och hävdar förutom de ovan nämnda sanningarna även bl.a. att den man som förblir ungkarl efter 30 kommer att anta feminina drag och fatta onaturliga intressen för kvinnliga göromål, samt att den som onanerar (nu talar vi män här, för på den tiden existerade inte kvinnlig dito) översköljs av ånger och misantropi och uppsöker klosterträdgårdar för att nå själslig jämvikt igen. Eftersom klosterträdgårdar är sällsynta här har jag börjat köpa klosterost ... och klosterlikör för lite mer glamorösa ruelsestunder.

/M sa...

För screenshots trycker du shift + Prt Scr, öppnar photoshop eller ms paint och trycker ctrl + v för att klistra in. Sen får du klippa ut den biten du vill ha.

Fast jag har bestämt för mig att de här filmerna finns tillgängliga som .avi i något offentligt online-arkiv som kan vara värt att leta upp. Då gör du skärmdumpar som vanligt i mediaspelaren. Hittar du arkivet så leta efter instruktionsfilmen "Despotism" producerad 1946 av Encyclopaedia Britannica Films och Harold Lasswell @ Yale. Den är mycket välgjord och skrämmande aktuell idag.

jacobsteel sa...

... eller om du kollar det utmärkta universalplayer programmet VideoLAN - VLC så kan du ta snapshot på vilken ruta du vill. Bara pausa, gå till "VIDEO"-meny, välj "snapshot" så får du fin bild (funkar på alla DVD-också för den delen)...