onsdag, augusti 02, 2006

Nya ungar i kvarteret

Förresten har den förtjusande om än grönvite redaktör Slätt börjat hos oss på tidningen. Häromdagen skrev han såhär bra om vad det var antikrigsdemonstranterna i Malmö egentligen applåderade så glatt åt.

6 kommentarer:

Nell sa...

Ja det är skamligt att hylla hisbollah. Samtidigt är det värt att ha iåtanke att hizbollah är en produkt av förra gången Israel ockuperade Libanon..Att bomba Libanon sönder och samman lär inte göra dem mer israelvänliga direkt.

Här är en film som ni kan se direkt via google: Peace, Propaganda and the Promised Land. Lite vänstervriden måhända med mestadels Israelkritiska amerikanska judar, men intressant och informativ oavsett.

http://video.google.com/videoplay?docid=-7828123714384920696

Clementine sa...

Arrgh! jag blir så arg!

tack för alla bra länkar isobel!

Anonym sa...

det är dock skillnad på att ogilla state israel och att ogilla judar.

B

Anonym sa...

det är väl minst lika skamligt att applådera israel... de mördar lika besnningslöst som hizbolla.

Ned

Anonym sa...

Som någon påpekade i en kommentar under Richards (f ö ganska slarvigt skrivna) ledarstick: Davidsstjärnan är inte alltid i första hand en symbol för *judar*, den är också, like it or not, en politisk symbol för staten Israel som just nu bombar byar sönder och samman i Libanon. Israels krig just nu bär alla tecken på cynisk beräkning för att mangla ner Libanon så mycket som möjligt innan man tillåter sig att dra i bromsen och åter posera som en fredlig demokrati.

Anonym sa...

Precis, det staten Iarael utför är fel, men det innebär inte att man kan stå och skandera "lär er att döda judar". Två skilda saker. Det är inte jättekul att vara jude i Sverige just nu eftersom gemene man inte kan skilja på det Israel gör och judar världen över. Situationen i Sverige är ungefär nu som den var för muslimer efter 11 september. Googla lite så får ni se vad ni kan hitta - otroligt mycket gammal antisemitism som inte har ett dugg med kritik mot Israels agerande att göra, bara rent och skärt judehat. Skrämmande. (jag skall nu gå och styra medierapporteringen lite, sen skall jag leta efter alla pengar jag har, alternativt diamanterna som jag tydligen också är i besittning av. Det står ju på i diverse debattforum som behandlar kriget att alla judar är sådana, så det måste väl gälla mig som svensk sedan 120 år också?)