fredag, november 18, 2005

Våldtäkt är inte Kazakstans nationalsport

Ännu ett skäl att kolla flera gånger om dagen för att se om Martin Gelin kanske uppdaterat. Nu uppmärksammar han att stackars Borat/Sasha Baron Cohen verkar ha hamnat i knipa igen. Den kazakstanska regeringen vill stämma honom: "Vi utesluter inte att Mr. Cohen styrs av politiska krafter som är efter att ställa Kazakstan och dess folk i dålig dager".

Gelin passar på att länka till artikeln där den kazakstanske pressattachén i Washington, Roman Vassilenko, förklarade mer för The New Yorker:

"while Borat has claimed that “in Kazakhstan the favorite hobbies are disco dancing, archery, rape, and table tennis,” Vassilenko concedes only the first and the last."

"According to Borat, a Kazakh man gets a wife by buying a woman from her father for fifteen gallons of insecticide. Vassilenko disputes this, too: “The men propose marriage with engagement rings."

Vassilenko medger dock att det funnit en tradition då män kidnappat sina blivande brudar, men säger att det nästan (!) inte förekommer längre. Dock: “If you want to do it for fun, you can do that,”

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det uppmärksammade Metro på sin löpsedel härom dagen eller om det var förra veckan. Är bloggar, per definition, alltid först?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

eh, jag såg inte det här som en nyhet utan som en möjlighet att läsa en vanvettigt rolig artikel. Om du hade gått in och kollat hade du för övrigt upptäckt att den är från förra året. Jag är så jävla trött på folk som gör gnälliga kommentarer utan att stå för vem de är. Kan du inte snälla låta bli att läsa här i fortsättningen?

Anonym sa...

Jösses... Hur kan du slösa energi på att bli upprörd över det, Isobel? Att blogga inkulderar att folk kommenterar. Om du är så jävla trött på att folk inte står för vilka de är - sluta blogga då. Pretty fuckin easy.