måndag, november 28, 2005

Isherwho?

Haha. Caroline är verkligen inte bekväm med att jag gillar henne. Det är rätt roligt. Men jag vet inte vem den där Isherwood är. Fast när jag sökte på namnet upptäckte jag att en Martin Isherwood skrev Englands bidrag till eurovisionsschlagerfestivalen i år (det som kom sist). De kanske är släkt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Han Isherwood skrev romanen Farväl till Berlin som sen låg till grund för musikalen Cabaret. Som för övrigt är jättebra när man väl vågat erkänna att man gillar musikaler.

Anonym sa...

Jo, för fan, Isobel: Jag

ä l s k a r

att du gillar mig.

Det är det som får mig att gå upp på mornarna.

Det och hämnd och sex.

Anonym sa...

Det uttalas Issyvoo, om man får tro Sally Bowles.

Anonym sa...

Han var hang around till Auden, och ansedd som medelmåttig (vad jag vet). Skrev en del prosa. Aktiv under och efter krigen.

Och Caroline (om man nu får "tag" i dig genom denna omväg): jag minns en sak du skrev i DN på stan. Om halsdukar och män. Det var ganska skarpsynt (själv körde jag Paul Smith i någon nackkorv, och ja du skulle säkert garva om du såg mig, analysera mig, dekonstruera mig, kategorisera mig, stycka mig, och slänga bort mig ur ditt medvetande som en levande schablon) men det slår mig nu att du inte borde kasta bort din talang på sån skit.

Och en sak till. Att skriva kräver energi och sittfläsk. Sluta med dina jävla poser och skapa något istället. Du leker bara runt med alla dessa mediakids. Gå in i den där stormtruppsrustningen och spräng den! Jag vet att du kan.

Anonym sa...

Det där var underbart sagt. Och. Jag är beredd att hålla med: jag är bättre än hela mediasverige tillsammans, men är för paj och lat för att sätta mig ned och verkligen skriva. Det är intressant att prata om mig. Men:


Who the the hell are you???

och en sak till: Vad är stormtruppsrustning?

Anonym sa...

"People often suppose that Isherwood went to Berlin in 1930 to find stuff for a novel about a society in dintegration. This is only half the truth: for Isherwood as for many others, Berlin meant boys."
-skarpsynt kommentar ur en biografi om Chris.

Anonym sa...

ps glömde att ironi + överdrifter inte fungerar nätburet. sorry.

Anonym sa...

magnus, isherwood i sally bowles engelskspråkiga mun lät naturligtvis isherwood. i de tyska uttal som förekommer i goodbye to berlin (1939),
tex fräulein schröders uttal, kan man dock läsa issyvoo.

det finns alltid nån, nånstans, med stor näsa som vet...

Isobel Hadley-Kamptz sa...

jag vet inte vilka mediekidsen som hänvisas till är. Om det gäller DN På Stan har "Claes" helt rätt. Caroline är way too good for them. Ojoj, nu började jag nästan skriva nåt om märta myrstener. det ska jag låta bli. det blir bara dålig stämning då. jag är egentligen en snäll person.

Anonym sa...

Caroline: jag är ingen. En misslyckad (bitter) författare. Eller: en aspirerande författare. Det där växlar lite dag till dag. Du förstår. Fd arrivist (slå upp det - fy fan; en maskin var jag). Varje fall än så länge.

När jag av en slump klickade till din blogg såg jag ett inlägg om att du gömt dig i en identitet (fy skäms, så får man inte göra med språket; förstöra ordet identitet på det sättet ;) och bla bla bla. Kort sagt: kladdigt, äckligt, tvivel på din litterära förmåga. Du ska veta en sak unga dam, sagt av en sur gammal räv, att alla författare och konstnärer (nåja, de flesta) tvivlar lite till mans, så att säga. Så på den punkten är du inte unik. Inte för att Bengan (Gregoriuos) är ett bra exempel för en ung flicka, men han klarar på sin höjd ett A4 om dagen. Max. Han glider annars mest runt på stan och gråter lite över olika företeelser om dagarna (mammor, barndomen, faderskapet, Ondskan) och har ångest att han inte skriver. Hemingway skrev mot slutet ett par meningar (innan det gick helt åt helvete i en spritexplosion).

Du ska skriva. Om det så är en mening om dagen så ska du skriva. Annars gör du mig både förbannad och ledsen, för då kastar du bort din talang.

Stormtruppsrustning: det var din metafor för ditt identitetiska (nyord) skyddshölje. Storm trooper = de vita soldaterna i starwars.

Isobel: ledsen att jag behöver använda din blogg till sådana här förmaningstal.