tisdag, november 22, 2005

Cloudberry Christmas

Ibland måste man ägna sig åt de verkligt viktiga sakerna. Såhär års gäller det till exempel varma alkoholhaltiga drycker. Det är strängt taget enda sättet att klara av en vinter som slutligen bestämde sig för att anpassa temperaturen efter almanackan. Och Blossa 05, det här årets specialglögg med Armagnac och hjortron, är faktiskt absolut strålande. Inte för söt med intressant hjortronton. Inte för stark men ändå med tydligt armagnac-bett.

Den är förvisso inte lika god som Blossa 2004 med äpple och calvados. Den var å andra sidan den godaste glögg jag någonsin smakat. Ändå är 05:an min följeslagare genom detta års vintermörker. Om jag tar mig ut på andra sidan är det dess förtjänst.

7 kommentarer:

helena sa...

Jag hängde på låset när den släpptes. Glögg är nog bland det bästa som finns. Och alldeles livsnödvändig för mig fr o m november.

Anonym sa...

Att jag inte gillar hjortron måste vara mitt värsta gourmetiska handikapp – med min norrländska stamtavla har jag ändå fått oräkenliga tillfällen att öva.
Det får bli vanlig starkvinsglögg för mig i år, alltså. Synd. Jag gillar verkligen idén med årgångsglögg. Alldeles lagom lifestyle.

Anonym sa...

Bra dryckestips i dessa tider är självklart uppskattat - blir en tur förbi systemet i morgon. Annars är det trevligt med egenbrygd (nåja, snarare egenkryddad) glögg.

Martin Degrell sa...

*swoons*

Blossas specialare är alltid en trevlig bekantskap, har inte testat årets ännu - låter nice. Köpte första laddningen glögg häromdagen - Dufvfvfvenkrooookhs vita med vanilj och Blossas vanliga vinglögg.

nb sa...

Har bara beundrat på avstånd eftersom tre dagar t lön men bör antagl omvärdera prios ang lunch / hjortronglögg -

Anonym sa...

äpple och calvados-glöggen var verkligen fantastisk! men efter den här rekommendationen ska jag nog våga mig på hjortronglöggen också.

Anonym sa...

Vaniljglöggen och 2005:an är årets glöggmåsten som är inhandlade. När dessutom Jämtlands julöl väl är införskaffad (finns ej i beställningssort = skandal) kan man lugnt luta sig tillbaka och njuta.
Vill för övrigt framhålla årgång 03 som godare än 04:an. Pommerans var det årets smak.