tisdag, maj 08, 2007

Och en till sak

Andy Ek har haft ett antal otroligt intressanta inlägg om mediernas framtid de senaste dagarna. Läs och begrunda.

5 kommentarer:

Staffan sa...

Helt klart finns det en go energi i det där blogg-gänget (alvemark, goesta, margret etc). Men tror du inte att det även finns utrymme för en liten backlash? Jag kommer på mig själv med att allt mer övergå till att läsa mer eftertänksamma skribenter, som Donnnie Donut eller Peter Englund eller Shampoo Rising.

Anonym sa...

Det är väl knappast troligt att mediavärlden kommer att utvecklas i den rikting Andy Ek förutspår, men så har inlägget också mer en ton av förhoppningar än förutsägelser.

Snarare ser vi en konsolidering av marknaden och en ytterligare ökad ägarkoncentration såväl på internet som i tryckta medier, och namn som Bonnier, Hachette, Fox och ClearChannel kommer tyvärr att vara relevanta lång tid framöver.

Som medialandskapet ser ut nu så springer vi användare så fort vi kan rakt fram medan marken kollapsar precis bakom ryggen på oss. Företeelser som MySpace och YouTube förblir oberoende i 12 månader innan de rasar ner i avgrunden tillsammans med Napster och Skype.

Ta en titt på topplistorna på vilken filmsite eller vilket communtiy som helst. Titta på användare som ligger i topp, mest nerladdade klipp, mest lästa bloggar eller precis vad som helst och säg sen att vårt nyvunna "läsarinflytande" har gjort någon som helst skillnad.

Anonym sa...

Jag är kåt, glad och chockerad över att både kallas "eftertänksam" och jämföras med Peter Englund. Det gör tydligen credmässiga underverk att sluta mordhota folk bloggledes.

I övrigt håller jag med om att diskussionerna på terminal-Andreas blogg är intressanta. Kudos där.

Cocovaja sa...

Off topic: TACK! Du är bäst och snäll! Hälsa Sven och kom förbi. Ni vet vat jag finns :)

Anonym sa...

Åtminstone den senaste vändan hos Andy känns mest som ett eftersnack från en fest med några unga hypade förmågot. Snacket om att "print is dead" har körts i minst tio år i USA utan att bli sannare för det (Andy förutsätter dessutom att presstödet helt tas bort, eller hur?) Och att Margret Atladottir eller Johan Ingerö (också medial entreprenör i tsunamivågornas spår) kanske klättrar på nån tv-kanal eller kultursida om tio år kan ju stämma, det är bara det att folk med sinna för kvalitet inte kommer att välja den tv-kanalen/tidningen (alla som tyvcker at Anna Bråkenhielm var en tv-visionär, räck upp en hand!) Snus är snus etc.