torsdag, maj 10, 2007

Ginkonsumtion

I dag är jag förresten dagens konsument i DN På Stan. Jag säger, sanningsenligt alkoholnostalgiskt, att min favoritdryck är gin.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Men absolut bäst ähr etiketten "enbär" på det här inlägget!!

Anonym sa...

Mmm enbär var fyndigt

Korven på Stadion är för övrigt utkonkurrerad av buffén på sektion I.

mikebike sa...

mmm... G-I-N. gin är bra.

Alex sa...

På tal om din senaste upptäckt i Stockholm. Vänta bara tills du har en barnvagn med dig. Harreligen. Hänsynslösa människor!

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Alltså, jag känner ju hur jag sakta förvandlas till en sån person som ringer Ring P1, men jag blev verkligen förvånad över bristen på hänsyn. Jag är alldeles uppenbart supergravid och inte bara är det ingen som någonsin reser sig på bussen, de verkar till och med irriterade över att man tar upp mer plats än vanligt och kan utmärkt väl få för sig att knuffa till en ordentligt för att markera detta. (vilket, givet min foginstabilitet, gör vansinnigt ont och dessutom skulle göra att jag trillade omkull om jag inte höll i mig med båda händerna).

clara sa...

ja, det är helt sjukt vad folk är otrevliga mot gravida OCH folk med barnvagn. även fast man är typ tre meter bort ( med barnvagn) blänger folk surt o muttrar när man närmar sig med vrålåket.
två ggr hände det att någon reste sig på bussen under min graviditet. det var båda gångerna på smockfulla 4an påväg från barnmorskan.
däremot märkte jag aldrig av detta som jag blev varnad för innan, att främlingar o slebbiga män skulle "klappa bebisen i magen" stup i kvarten. snarare tvärtom, det var mkt lite uppmärksamhet från omgivningen kring kulan, aldrig nån som kände på den, bara en o annan sideblick fick jag då o då.

(förresten är din bok mkt, mkt bra. jag sträckläste den från kl 20- 3 i förrgår kväll/natt. tack för den.)
clara

Kajsa Bergman Fällén sa...

Det är faktiskt helt otroligt att folk är så kassa på att visa hänsyn. När hände det här egentligen? En fördel med barnvagn gentemot att vara gravid är i alla fall att man, för att ge igen, kan köra på folk med den. Särskilt min plåtbarnvagn är mycket effektiv i det syftet kan jag tänka mig, men den är å andra sidan så tung så den tar jag aldrig på pendeln in till stan, då får det bli den som är lättare (och mjukare). ;-)

En lustig sak jag noterat är när man ska av pendeln, att alla andra som ska av går till de andra utgångarna, så man står där själv med sin barnvagn, tillsammans med en eller två andra och så står folk som packade sillar vid de andra dörrarna så de ska slippa konfronteras med risken att behöva hjälpa en människa med barnvagn av tåget.

Bäst på att hjälpa till är fyllon och kvinnor som själva verkar ha småbarn.

Alessi sa...

Håller helt med å min systers vägnar (eftersom jag av naturliga skäl inte kan veta exakt hur det känns).

Men på tal om hänsyn, när ni väl är föräldralediga, så snälla, kafé-luncha en timme efter oss som jobbar. Mammor/pappor med skrikande barn som ockuperar de få bra haken lunchtime är ungefär lika enerverande som pensionärer som bokar tvättid på helger.

säger..

/Alessi, som inser att han kommer framstå som en riktig sur prick (på tal om ring P1)... men, I can't help it.

http://structuresoundandsense.blogspot.com/

clara sa...

till alessi:

amen hur vet vi när ni har lunch? det är väl olika, eller?
för övrigt lunchar jag aldrig på stan m min son, inte nu, inte förr, har provat nån gng och gör det aldrig igen pga otrevliga suckar o stön från samlunchande snyggos.
mkt btre då på en filt i nån park, allra helst bofills båge en dag då bajen spelar....där drunknar ett litet bebisskrik i massorna av aggressiva supportrar...

Anna sa...

Fast den här graviditeten har jag försökt göra det till en konst att få en plats på tunnelbanan och jag måste säga att jag tror att jag har kommit på tricken ;).

1. Se fruktansvärt trött ut - ställ dig gärna och luta lite demonstrativt mot nån vägg eller pinne.

2. Sucka gärna

3. Håll dig om magenoch se ut som att du ska svimma

ja allstå överdriv rejält helt enkelt - eller visa tydligt hur jobbigt hur det faktiskt är -vissa mornar handlar det inte om att överdriva.

Titta också på folk som sitter - fegstirra inte i golvet.

Jag har faktiskt inte behövt stå många resor på sistone, så nåt gör jag rätt. I allra värsta fall. Fråga med hög röst om det finns någon som kan tänka sig att avstå sin plats!

Anonym sa...

Jag brukar också fråga med hög röst efter plats!

Jag menar inte att ställa till nåt, men det är ironiskt att hänsynslösa barnvagnar är ett rätt vanligt samtalsämne också. Båda sidor känner sig visst indragna i krig :)

/Henrik som dock hjälper barnvagnar av/på spårvagnen

Anne sa...

Då hade du nog gillat det här.

http://www.melbournepubs.com/v/303/

Studiomannen sa...

Jag tycker nog sprit i största allmänhet är bra. Men under hot känner jag mig nödgad att säga "vodka". Jag är en enkel man.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Hänsynslösa barnvagnar är en sak, jag har också genuint svårt för de där farkosterna som ser ut som marginellt mindre Hummer-limousiner och obekymrat transporteras i bredd. Men att inte resa sig upp för personer som alldeles uppenbart behöver platsen bättre än man gör själv är inte bara ohyfsat, det är en grundstöt mot civilisationen. Om vi ska kunna leva tätt tillsammans måste vissa oskrivna lagar gälla. Det gör de inte i Stockholm.

Det var nära att jag själv med min foglossning och mina snart 9 månader reste mig för en otroligt skröplig typ 100-årig tant häromdagen, men en medelålders man hann före (jag hatar att generalisera, men jo, han såg ut att vara från typ mellanöstern, och jag kan säga att det inte förvånade). Då hade hon släpat sig förbi ett 5-hövdat tjejgäng i 20-årsåldern som inte bara inte reste sig, de flyttade inte ens sina väskor som de hade ute i gången. Ni hör, jag har Ring P1-ismen i mig.

Anonym sa...

Du har inte bara Ring P1-ismen i dig utan även den härliga offermentalitetens törnekrona på dig. Ryck upp dig.