tisdag, maj 15, 2007

Läs

Bra analys av faktorerna bakom blogghatet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, måste erkänna att jag blev förvånad över att detta var skrivet på en modeblogg! Verkligen "Läs!"

Jessica sa...

Jag förstår inte vad folk får ut av att vara så jävla elaka mot bloggare. Att linda skugge drabbades förvånade mig föga, att hon gav upp förvånade mig mer. I samband med att hon la ner så intervjuade man nån kille som sade sig vara en som surfade runt och lämnade idel elaka kommentarer. Det var tydligen hans mesta vardagsspänning.
Jag förstår inte varför man lägger ner så mycket tid på elaka kommentarer, vad mer anonyma kommentarer. Det är inte mer än rätt att en bloggare är herre över sin egen blogg. Och vad mer att man förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som inte passar sig och i stort upprätthålla en ordning som man själv står ut med. Jag förstår vidare inte varför folk bara inte kan surfa vidare om det är något de inte håller med om. Lika gärna som man kan skriva något elakt så kan man bara strunta i det och srufa vidare.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det är tvångsmässigt, ett slags idiotins OCD.

Finns inte en chans att huvuddelen av de äckel som enbart är patologiskt elaka skulle stänga av och ta en promenad, eller lyssna till något slags bloggarnas hederskodex. Det krävs terapi för att det ens ska finnas på kartan.

Enda lösningen är att sålla bland kommentarerna och ta bort allt skräp och låtsas som att det inte funnits alls. Till slut tröttnar de, eftersom de vill höras/läsas.

Skulle gissa att det är jämnt skägg mellan psykopater och sociopater, sen lite annat löst folk i den gruppen människor.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Den översta anonyma kommentaren får stå kvar som ett paradexempel på allmän idioti. Har vi inte redan dragit diskussionen om huruvida man kan vara smart och intresserad av mode ett par gånger för mycket redan?

Anonym sa...

Tack, Isobel. Du är fantastisk.