onsdag, maj 02, 2007

Isobel i media

I morse var jag i TV4 Nyhetsmorgon och talade om boken. Jag tror att det gick rätt bra. Och så har det varit en liten mycket positiv recension i Mama och en liten mer skeptisk recension i Elle. (Jag tolkade i alla fall den senare som rätt avvaktande, även om den mest handlar om genren som sådan, fiktion med biografisk inspiration.)

På fredag är stora recensionsdagen. Jag är så nervös att jag vill kräkas. Jag inser att man kanske inte borde avslöja sådant, hellre vara lite cool och avslappnad, men jag lovar att om jag blir sågad kommer jag att gråta. Kanske kan man skylla på hormonerna, men jag tror tyvärr att jag hade varit precis lika ömhudad utan dem.

11 kommentarer:

Jessica sa...

Om ömhudad nu nödvändigtvis är något negativt eller bara mänskligt. Men utsätts man för en mängd elakheter så gör det ju förr eller senare ont.

CV sa...

Jag förstår att det känns nervöst. Det tyckte jag inför släppet av min bok också, och den är ändå mer en faktabok.
Jag såg reportage/intervju med dig i Metro förra veckan och vilken enormt snygg bild dom hade på sig.
Det är starkt att skriva en roman om ett ämne som så starkt berör både dig själv och många andra.
Abortfrågan är en het potatis på många sätt.
RS
kulturbloggen.com

Hans sa...

Råkade se dig i morse. För första gången någorlunda live. Två reflektioner: (a) du varken ser ut, eller har samma kroppsspråk som jag trodde du skulle ha. (b) ditt behagliga, lite långsamma samtalstempo, såg inte ut att vara malin berghagens syrra till lags. Hon blev stressad. Men jag gillade. Ergo: det gick bra.

Anonym sa...

Zappade runt i morse och blev förvånad över att känna igen dig och din bok som jag sett här förra veckan. Hoppas boken säljer bra! :-)

Jessica sa...

Hur får man höra om recensioner? Läsa om dom i tidningarna som alla andra?

Widde sa...

Jag såg inslaget på nätet och du var så mycket vackrare än jag kommer ihåg (fast jag förvisso var full där på Julia).
Och din röst var så behaglig att lyssna till. Du skulle mer än gärna få sitta på min sängkant och läsa högt ur din bok om kvällarna.

Studiomannen sa...

Jag såg dig och jag har möjligen vissa invändningar mot de som arbetar på fyrans morgonprogram, men å andra sidan hade jag, om det varit jag som intervjuat dig, inte kunnat hålla mig till ämnet utan skenat iväg till andra saker (läs: fotboll).

Hur kommer du att ställa dig till recensionerna? Jag kan lätt se risken med att en del blir skitledsna eller arga ifall inte recensenterna skriver en på läppen.

För övrigt var det ditt besök i TV-soffan som avgjorde att jag också ska läsa boken.

Ha det så bra.

deltidsharmonisk sa...

Dammit, finns detta kvar på nätet?

Anonym sa...

Lycka till! Det kommer säkert att gå jättebra!

Anonym sa...

Förresten, läs gärna min färska blogg.
www.dagarna.se

Nathalie Sundesten Landin sa...

Idag stod jag på Akademibokhandeln och höll i din bok. Jag hade dock två svindyra böcker till mina studier i den andra. Din får tyvärr vänta. Men jag ska köpa den. Du kanske kan signera den då? :-)
Kram och lycka till från din gamla kollega