lördag, mars 10, 2007

Någon bor ett tag i ett stort hus och hittar gud

Världshistoriens bästa teveserie alltså. I lördagstidningen kommer resultatet. Berättelsen har beskrivits ungefär som i rubriken till det här inlägget. Jag är mycket nöjd med även de andras röstande.

15 kommentarer:

Patrick sa...

Jag tänker på Evelyn Waugh, blir spännande och se om jag tänker rätt.

Unknown sa...

Men herregud. Overklassvurmen fortsatter

Unknown sa...

Ha ha, vilken lista. Vit, europeisk finkulturman av battre bakgrund. Med en inkvoterad amerikansk gangster.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jag måste kanske precisera mig. Jag är mycket nöjd med nr 1 och 2 på listan, då detta var exakt som jag röstade. Berlin Alexanderplats har jag dock aldrig sett, men den lär gå på SVT sent på lördagarna just nu. Min egna tredjeplacering, Southpark, tycks tyvärr inte ha fått tillräckligt med röster.

Sedan är det förstås med nödvändighet en eurocentristisk lista. Vi som har röstat är ju huvudsakligen boende i Sverige. Det är helt nyligen, med fildelningen, som man över huvud taget kunnat se teve som inte går på svenska tevekanaler. Det är ju rätt lite också som säljs på video/dvd. Det skiljer teveserien som konstform från litteratur och musik där man som enskild konsument väljer själv i ett långt större utbud.

Anonym sa...

det här har har inget med saken att göra men (som alexander schulman redan uppmärksammat) så svara ronnie sandahl såhär på frågan om han tror att han skulle blivit publicerad även om han inte skrivit krönikor i aftonbladet (jag har markerat lite i fetstil):

"Ja, självfallet. Men jag har fått mer uppmärksamhet för att jag jobbar på en stor tidning. Å andra sidan är det två sidor av samma mynt: min skrivbegåvning och glöd ledde både till jobb på Nordens största tidning och till bokkontrakt."

alltså, ÄRLIGT.

Anonym sa...

Fascinerande, Erik. Och så relevant här. Varför inte skriva en bok om livskrisen Ronnie Sandahl framkallar i dig?

Quaddo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Quaddo sa...

Det givna ettan för mig är utan tvekan "House of Cards" (http://imdb.com/title/tt0098825/).

Anonym sa...

Wonderland.

d.o sa...

Det viktigaste med den listan var väl att hitta en etta som ingen vanlig tv-tittare känner till men som är såpass stor att den går att motivera. Jag har kollat tv. Och jag har aldrig hört talas om serien. Får kolla upp den. Säkert bra, tvivlar jag inte på.
Men utgår listan från svenska tv-tittare så borde Dallas vara etta. Utan tävla.

Men jag hade förlåtit allt om ALF funnits med! Det hade neutraliserat det mesta..

Anonym sa...

Listan är en bild av hur geografiskt begränsat vårt tittande är. Och ändå glömdes Matador bort.

Anonym sa...

"Edge of Darkness" ("Den svarta blomman" på SVT) med Bob Peck, Joanne Whalley och inte minst Joe Don Baker som texansk CIA-agent/f d legonkekt på besök i London är *den* bästa politiska tv-thriller jag någonsin sett. Punkt. Fantastiskt manus, stark pendelrörelse emellan ett intrikat thrillertema och ett spektrum av känslor som hade varit för mycket för de flesta dussinthrillers, när snuten Peck nystar kring varför hans dotter blev skjuten - och grymma miljöer. Dessutom bröt den upp ny mark för tiden när den kom - mitten av 80-talet. Jo, "24" var också bra, men den var aldrig en politisk thriller på det sättet.

PerS sa...

Hur kunde ni missa 6 feet under?

Jesper sa...

per: jag röstade på 6 feet under. Och Andreas Nordström skulle ha gjort detsamma om jag fattade honom rätt på exprs kulturfest (var ju full).

Anonym sa...

Hur kunde ni missa ”Mästaren & Margarita”? Den bästa serien genom tiderna.
http://tv.axess.se/program.aspx?id=297