fredag, mars 30, 2007

Den vanliga människan

Leo Lagercrantz har gått runt och pratat om knäcket: "här festar politikerna" i mer än en vecka. Roligast är Leif Pagrotskys uttalande om livet i stora baren på Riche: " Som politiker tycker jag att man ska leva ett liv som är normalt."

Den normaliteten kan ställas mot artikeln om "radhusfolket" som enligt den socialdemokratiska eftervalsanalysen avgjorde valet genom att inte rösta (s). Detta illustreras av ett reportage från Ålstensgatan i Bromma, där väljarna inte längre stöder socialdemokratin. Förlåt om jag är sådär marxist-kommunistisk igen, men de där husen (på kring 100 kvadratmeter plus pytteträdgård) kostar mellan 4 och 5 miljoner. Det är ju helt sant att medelinkomsttagare i storstäder i stor utsträckning valde alliansen, men just de bor nog faktiskt rätt sällan i Ålsten.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att politikerna inte längre känner till sina väljare är oroande. Det här kan ju bidra till ett större valapati som underminerar kommande val.

Jonas sa...

hmm, första gången jag var i ålsten kändes det som att komma till ett rasbiologiskt utformat paradis. solen lös nerifrån vattnet, jag hade tagit av mig jackan för det var första vårdagen, och alla var långa, vita, vackra, friska och hade tagit av sig jackan för första gången 2005. det är väldigt fina radhus. jag kände skam över att jag ville bo där.

Anonym sa...

Var det inte just där i Ålsten Per-Albin bodde ? Sorglig utveckling.

Anonym sa...

Om man vistas för länge i Bromma förvandlas man till en fräsch nyrenoverad fyrkant i funkisstil. 5 miljoner för att bo i en liten kub?

Anonym sa...

Varför betala 5 mille för att bo i Ålsten. Tja.
Lugn och trevlig miljö, lummig omgivning, nära till vattnet, kort spårvagns/tbanefärd och man är mitt i centrum ? Kanske.