fredag, mars 16, 2007

Grattis Malte!

Jag har inte läst boken själv än och har alltså ingen egen uppfattning, men vilket fenomenalt segertåg Malte Perssons Dikter far fram på genom den svenska offentligheten. Bara att fira och sedan vänta på alla stipendier och priser alltså. Grattis! (En detaljkommentar är att han har hemskt snygga pressbilder där han står med svart rock och glasögon och ser allvarlig ut utan att det blir särskilt klyschigt alls.)

Ps. Apropå recensioner kan jag inte låta bli att länka till Marcus Birros vansinnigt roliga sågning av Pelle Andersson: "Det är någon blaha blaha historia om återkomst och vänsterideal. Han är med på stor bild i sin egen tidning. Andersson är vänster och har hästsvans."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack, Isobel! Efter att ha firat rejält med champagne (och surkål) igår, ska jag nu i lugn och ro invänta priserna och stipendierna... Så att jag får råd att köpa fler kläder som kan matcha rocken.

Jessica sa...

Den där sågningen kan väl appliceras dubbelt upp, både på Andersson och Ronnie Sandahl, bara byta ut namnen och en del detaljer. Sandahl har jag lagt ner dyrbar tid på att faktiskt läsa när han nu fick så diametralt olika recensioner.
Nu har jag läst den. Mer blir det inte.