fredag, mars 09, 2007

Ge Odenberg en ordbok

I dag fortsätter jag min oförtrutna kamp mot det som Mikael Odenberg kallar integritet och för det jag själv menar med samma begrepp.

8 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
eff sa...

Vet du när riksdagen röstar på det här? Man borde dra igång en liten nischblogg om det, med brevmall och adresser till alla riksdagsmedlemmar för hemkommunen.

I USA är det stort med "write your congress(wo)man". Det här är såpass viktigt att de i riksdagen borde få lite aktiv jävla feedback, inte bara sitta och tycka att det känns mysigt med buggning, det är ju en dans, etc.

sciguy sa...

En intressant detalj i den har debatten ar hur det har gatt for dem som redan tillater buggning. Har i USA slapptes precis en rapport om att FBI anvande Patriot Act for registerkoller av telefonsamtal, internettrafik och bankuppgifter utan domstols eller aklagarbeslut 19000 ganger under 2005 och formodligen annu fler ganger under 2006. Dessutom har det framkommit att man vid otaliga tillfallen gjort dessa kontroller utan att ens skriva det "brev" som Patriot Act kraver. Las om detta pa : http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/03/09/AR2007030900539.html
En indikation pa att oversyn inte alltid racker.

Peter Wennblad sa...

omröstningen är den 25 maj, om jag inte missminner mig.

Jessica sa...

Odenbergs försök att få det hela att låta rationellt blir rätt så fånigt. Mer övervakning - mer integritet i längden?
Tack, men jag avstår från det första. Jag bibehåller den integritet jag har.

Politruck sa...

Massövervakning för att skydda demokratin? Jag måste ha missat nåt - jag fattar ingenting.

/Jan Garefelt

Jessica sa...

Det är du inte ensam om, Jan, hur många omskrivningar Odenberg än tänker använda för att få det hela att verka ja, vettigt.

Anonym sa...

Isobel,

Du utgår ifrån att denna information inte är tillgänglig för FRA idag. Vet vi det?

De kan ju t.ex. köpa eller byta till sig den från det land som kabeln går till.

Insamlingen av information är kanske inte lika känslig som behandlingen av informationen? Regler som förbjuder viss behandling kanske ger mer integritetsskydd än vad som förloras med utökade möjligheter till insamling?

Att någon lyssnar, det kan vi nog vara säkra på. Men vad vet vi om hur informationen behandlas?