torsdag, mars 29, 2007

Ebba får sparken!?

Trots ansträngningarna att få det att framstå som en befordran kan man knappt tolka det på något annat sätt än att Ebba von Sydow har fått sparken som chefredaktör för Veckorevyn. Jag har ingen direkt analys, mer än att det förmodligen inte var en bra kommersiell idé att göra en tidning som t ex jag själv tyckte var bättre än tidigare.

5 kommentarer:

Niklas sa...

Ingen bra kommersiell idè? Det står ju att hon dubblade vinsten.

Supernova sa...

Hm, varför var den bättre förr? Jag tycker motsatsen, inte för att jag är ett Ebba-freak utan för att den blev lite vettigare.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Nej, jag menade att jag tyckte att den blev bättre MED Ebba, och att det oftast visar sig vara rent kommersiellt dåligt med produkter som jag gillar. (Några saker jag gillat: Expressen under Joachim Berner, Bibel, den där rena shoppingtidningen som baserades på Lucky som lades ner efter bara ett par nummer, Slitz när den var en musiktidning.)

Jag vet inte hur vinsten ser ut, men min erfarenhet är att redaktörer på den sortens produkter sällan får gå om det inte är just lönsamhets- eller upplageproblem.

Supernova sa...

Jag måste ha läst lite för snabbt. :)

Anonym sa...

Hm, håller med dig, lustigt, både VR och Expressen gillade jag bättre då, precis som du. Och Slitz som musiktidning, ja det var länge sen. Fanns på Konsum.