torsdag, mars 29, 2007

Det finns en första gång för allt

I dag tycker Kristina Alvendal kloka saker på DN Debatt. Om man bor i hyresrätt i miljonprogrammen ska man få dubblad kötid och den som flyttar dit ska få behålla sin plats i kön. Konkreta åtgärder för integration i det lilla.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte det lät bra. Fast sedan undrar jag vilka som vill flytta ut till miljonprogramen och frigöra hyresrätter i innerstan? Måste inte "miljonprogrammet" som boende göras attraktivt?
Sedan skall ju även hyresrätterna i innerstan få marknadshyror skriver hon, vad innebär det för integrationen?
Finns det förresten några hyresrätter kvar i innerstan. Tror mig ha läst att 70% av allmännyttan i innerstan ansökt om att få ombildas till BR.
Har mailat KA ang ett tidigare uttalande att det inte skall bli brist på lägenheter i innerstan pga nybyggnation. Ställde frågan hur jag som ensamstående mamma, boende i 2:a, skall få råd till en nybyggd 3:a? Idag har jag en chans i Bostadskön att inom några år kunna få en 3:a med överkomlig hyra. (Även om det fortfarande innebär att nästan 2/3 av min lön går till boende).
Har inte fått något svar men det blir väl såna som jag som får lämna innerstan...

Anonym sa...

Jättebra. Konkret apartheid. Först får företagen lönen betald om de anställer invandrare och sen det här. Tydligen ska man behandla folk efter ras, enligt PK-vänstern. Däremot är det absolut förbjudet att berätta sanningen om invandringen, det är rasistiskt. Men att behandla mänskor efter var dom kommer ifrån, det är helt legitimt och inte alls rasistiskt.

Själv skulle jag inte direkt uppskatta att bli orättvist behandlad och tvångsförflyttad ut till nån förort för att staten ska nå några politiskt korrekta mål. Men det kanske du skulle göra? Varför inte flytta ut till förorten själv och bidra till "integrationen" istället för att propsa på att mindre bemedlade svenskar ska behöva bo i förorten för att bättra på siffrorna?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Men titta, någon ur den begåvningsreserv som brukar skriva kommentarer på tidningarnas nätsidor har hittat hit. Det är svårt att veta vad man ska svara, mer än att jag är ofantligt nyfiken på vad "sanningen om invandringen" kan handla om.

Anonym sa...

Visst, jag är korkad också, det måste man ju va om man inte tycker "rätt".

Här kan du få nåt att stilla din nyfikenhet med, BRÅ:s rapport om invandrares och svenskars brottslighet.

http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

Jag förstår inte hur du kan kalla dig liberal när du vill att mänskor ska behandlas olika beroende på vilken etnisk grupp de tillhör. Det är en grundläggande idé i liberalismen att mänskor inte får särbehandlas pga att de tillhör en särskild grupp.

Anonym sa...

Det är bara segregation man vill ha. Man ser att det är samma människor som klagar på fastighetsskatten beror på hur lång diskbänk man har, som tycker att det ska vara kvalitétshyra som beror just på hur lång diskbänk man har. Och när hyresrätter obildas till bostadsrätter så tycker man att hyran ska sättas efter bruksvärdesprincipen.