onsdag, mars 07, 2007

Låt oss lyssna på varandra

Läs förresten smarta Zaida om möjligheterna till bordläggning av Mikael Odenbergs vansinniga avlyssningsförslag. Medan Federley redan lagt sig raklång för regeringen (vilket Oscar Swartz så bra påpekat) har Birgitta Ohlsson sagt till tidningen NU att hon känner sig överkörd i frågan och Henrik von Sydow förklarade sin syn på förslaget i en debattartikel i januari. Det finns alltså personer i riksdagen som skulle kunna stå upp för mossigheter som integritet även mot sin "egen" regering. Tre av fyra ur mina egna endorsements alltså. Det var inte så illa.

Nu hoppas jag dock att både Henrik och Birgitta vågar stå fast för sina övertygelser när det blåser. Det här är inte folkliga frågor, men någon måste klara av att säga och göra det som är rätt också. Att rösta för en bordläggning är dessutom inte samma sak som att gå emot den egna regeringen, om det nu känns läskigt för enskilda riksdagsledamöter. Det är att säga att ursäkta, nu jäktar ni igenom saker som faktiskt behöver tänkas igenom lite mer. Herregud, de är ju inte ens överrens inom regeringen, och de egna experterna dömer ut förslaget som tekniskt omöjligt.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Patrik Fältström har en del att saga om genomförbarheten i projectet.

http://www.idg.se/2.1085/1.98285

Anonym sa...

Sen är det ju en hel massa kommunister och skogsmullar som ska rösta nej men det är ju inte så viktigt som att nån LIBERAL eventuellt kanske kommer att gå på samma linje.

Federley sa...

Nu har du inte koll på läget Isobel. Du lär bli förvånad nästa vecka. Klargör gärna hur jag lagt mig raklång, är själv intresserad.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Till DN sade du att du var nöjd med förslaget. Om du ändrat dig sedan dess är jag den förste att gratulera.

(http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=615741)

Anonym sa...

Vad menas med endorsements?