fredag, mars 02, 2007

Gräv ej en grop åt andra

Expressen är alltså nominerad till Guldspaden för sitt grävande kring Maria Borelius. Det hade varit en helt rimlig nominering om det inte hade varit för att Magnus Ljungkvist faktiskt var före med exakt samma avslöjanden. Expressen-journalisterna har visserligen hävdat att de inte sett eller inspirerats av vad som var den svenska bloggvärldens hetaste potatis de där höstdagarna, men borde inte Grävande Journalister ändå beakta att nyheten i tidningen inte var någon nyhet?

5 kommentarer:

Quaddo sa...

Tabloid-pressen sjunker ännu ett snäpp IMHO (om man inte redan är nere på den ultimata botten).

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jag frestas att svara att bloggkommentarerna uppenbarligen också sjunker ännu ett snäpp. Eller hur menar du att Cecilia Garme och de andra på Expressen kan lastas för att Grävande Journalister inte fattar att deras scoop inte var något scoop?

Quaddo sa...

Nej, givetvis är det ju inte Expressens fel vad GJ anser eller inte anser.
Det jag menade, men utryckte dåligt, var att bloggaren inte får nån kred, och att GJ har dålig koll.

Anonym sa...

Garme var endast marginellt inblandad i detta gräv. det är framförallt holmén som bör nämnas, men han är ju dessvärre man.

Gunilla sa...

Ja, det är konstigt att FGJ tycks ha missat den debatt som förekommit. Och att ingen medietidning frågat dem om detta(?).

En haltande parallell är granskningen av företaget Obol, där Norrbottenskuriren hann före Kaliber med en publicering. Se: http://www.journalisten.nu/a.aspx?article_id=12742, där juryn får motivera varför enbart Kaliber nominerats till Årets Ekonomijournalist. (Båda redaktionerna är dock nominerade till FGJ:s guldspadar, i olika klasser.)