tisdag, april 03, 2007

Viggo om AB

"Många tror att DN:s kulturredaktion är Sveriges mest improduktiva tidningsavdelning. Men jag vet att detta är fel. Den redaktion som producerar i särklass minst i Sverige är Aftonbladets ledaravdelning. Betänka att sex-sju personer har fast lön för att fylla en(1) sida om dagen. Dessutom finns det ett antal verksamma frilansare som även de ska fylla ut halva området. En gång i veckan skriver Olle Svenning ut sina dagboksanteckningar från 70-talet. En gång i veckan skriver en kvinnlig skribent till häst om sina upplevelser på hästryggen och resten av tiden skriver en man i murarskjorta som ser ut som Göran Greider Light att allt regeringen gör är dåligt."

Okej, det här är konkurrenttidningen, och man ska ju hålla sig för god etc. men Viggos elakheter är för roliga för att inte föra vidare. Om de verkligen är 6-7 personer + frilansar är dessutom bara det helt bisarrt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske hade några extra huvuden på redaktionen räddat PM Nilsson från att sitta med hela sitt huvud i sin egen röv på Uppdrag Granskning å andra sidan.

Att ni klarar att skriva undermåligt och brista i research med färre skribenter än konkurrenten är väl knappast något att skryta om?

Unknown sa...

När PM sa "fine with me" till reportern så lät det som någon trotsig redaktör på en skoltidning i polemik med rektorn,stor underhållning

Anonym sa...

inte vet jag, men kan det inte vara så att de ägnar sig åt en del tänkande? jag vet som sagt inte. jag vet bara att expressens inte gör det.

/j

Anonym sa...

ja herregud, "man får vad man betalar för" torde annars vara ett uttryck som liberaler förstår. bladets kultur är ju galet många klasser bättre än expressens.

Anonym sa...

Bladets kultursidor torde vara Sveriges mest politiserade, säkert intressant för de redan frälsta. Om inte så känns det mest som mässande. Extra roligt att de regelbundet ger den i Indien så utskrattade men bland västerlänningar hyllade Vanadana Shiva utrymme.